Friday , May 24 2024

Un puștan de 17 ani, beat, a luat mașina mamei sale, a ieșit la plimbare prin Suceava și a făcut accident

Tânărul, cu o alcoolemie de 0.59 mg/ l alcool pur în aerul expirat, a fugit după ce a lovit un Opel parcat pe Aleea Jupiter, fiind prins însă imediat de polițiști. Pe lângă toate, mașina pe care o conducea nu avea nici RCA, nici ITP.

Marți seara, la orele 20:12, prin 112 a fost sesizat faptul că șoferul unui autoturism marca VW Golf a acroșat pe Aleea Jupiter din municipiul Suceava un autoturism marca Opel, parcat regulamentar, după care a părăsit locul accidentului și s-a deplasat spre Şcoala Generală nr. 8. Totodată, apelantul a mai sesizat faptul că șoferul s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedând la efectuarea de verificări în vederea identificării autoturismului în cauză, la orele 20:20, pe str. Aleea Jupiter, a fost identificat având direcția de deplasare Cartodrom – bld. George Enescu autoturismul marca VW. La volanul acestuia a fost găsit conducătorul auto A. Anton, în vârstă de 17 ani, din Suceava, care emana halenă alcoolică și care a declarat organelor de poliție că nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus l-a sustras fără acordul mamei sale, A. Mihaela.

Fiind condus la sediul Poliției municipiului Suceava, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.59 mg/ l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat faptul că autoturismul condus de către minor nu deține o poliță R.C.A. obligatorie iar inspecția tehnică periodică era expirată de la data de 15.01.2021.

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …