Monday , November 28 2022

Un prunc de un an, bolnav, care cântăreşte doar 3 kg a fost abandonat în spital de familie

Băieţelul a fost lăsat în spital de către părinţi pe 27 ianuarie, iar astăzi va fi preluat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Copilul grav bolnav, născut cu o malformaţie congenitală şi având nevoie de o intervenţie chirurgicală, va fi internat deocamdată în centrul Blijdorp 

 copil abandonat [800x600]


La secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava este internat în stare gravă un băieţel, din Vatra Moldoviţei, care la vârsta de un an şi două luni cântăreşte doar trei kilograme. Copilul zace într-un pătuţ de spital încă de pe data de 27 ianuarie când părinţii au decis că nu pot creşte un copil cu probleme de sănătate. Se pare că micuţul a fost adus la spital chiar de către părinţii săi, care au povestit cadrelor medicale că nu-l mai pot îngriji. Băieţelul s-a născut cu o malformaţie congenitală la inimă şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală, iar pentru această intervenţie va fi nevoie de acordul părinţilor. Din cauza pro-blemelor grave de sănătate, copilul nu ia în greutate şi implicit nu creşte. “Am luat legătura cu conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a se găsi o locaţie pentru acest copil. Intervenţia chirurgicală de care are nevoie se poate face în acest moment doar la Spitalul Târgu Mureş şi în funcţie de recomandările medicilor de specialitate se va încerca transferul pacientului la această unitate spitalicească”, am aflat de la doctorul Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Copilul care a ajuns o povară pentru proprii părinţi, va fi externat astăzi din spital şi preluat de către reprezentanţii DGASPC pentru a fi internat în Centrul Blijdorp. “Din cauza problemelor grave de sănătate nu poate fi încredinţat unui asistent maternal. Pentru început va fi internat în Centrul Blijdorp, iar în funcţie de evoluţia sa medicală vom vedea ce vom face pe parcurs”, ne-a relatat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Suceava.
Tot mai mulţi copii sunt abandonaţi de către mame în spital pentru că sunt bolnavi. Aceşti copii sunt condamnaţi de două ori şi trăiesc la mila statului şi a celor din jurul lor. Totuşi, cadrele me-dicale speră că cea care a dat viaţă acestui copil şi l-a părăsit în spital să-şi asume şi creşterea bebeluşului. Pentru că nimeni nu-i poate oferi dragostea unui părinte mai bine ca ea. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …