Wednesday , October 4 2023

Un primar voluntar la „Școala de duminică”, alături de copiii din localitate

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Berchișești este una din cele circa 100 de parohii din județul Suceava unde se derulează programul „Școala de duminică” al Arhiepiscopiei. Printre voluntarii care se implică duminică de duminică în derularea acestui program se numără și primarul localității respective, Violeta Zenovia Țăran.

Potrivit unei informări pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pe lângă biserica în sine care se implică în acest proiect se mai numără Școala Gimnazială și Primăria. „Duminică de duminică, părintele paroh, Florin Dura, doamna director, prof. Loredana Dura, doamna primar, Violeta Țăran, alți profesori și un pictor bisericesc, domnul Ioan Turtusan, au devenit, alături de copiii și tinerii comunei, adevărați „zugravi de îngeri”, în atelierele de pictură de icoane, dar și într-o serie de evenimente cultural-educaționale dintre cele ce ar putea deveni oricând normă și inspirație pentru alte și alte școli”, se mai specifică în sursa citată.

Proiectul urmărește ca elevii să aibă parte de o educație clădită și pe valorile netrecătoare ale credinței și perspectiva creșterii autentice a unei comunități sustenabile. Loredana Dura și Violeta Țăran, ca și alți profesori ai școlii, sunt nelipsiți de la activitățile Școlii de duminică când, după încheierea liturghiei, copiii devin „ucenici” într-un atelier de pictat icoane și deprind, astfel, credința și dragul de semeni și prețuirea față de școală și de educație de la „primul” om al comunității lor.

În Duminica Sfântului Ion Scărarul, au fost sfințite icoanele ce vor deveni, în scurtă vreme, daruri pentru suflete rătăcite de cei dragi, copii și vârstnici din centre de ocrotire socială din județ. De asemenea, a fost și vremea reînnoirii angajamentului comun al copiilor din Berchișești, al părinților și profesorilor școlii de a continua învățarea în umbra tâmplei sfinte a satului lor. (D.P.)

 

Vezi si

Lungu: Reabilitarea clădirii principale a Colegiului ”Mihai Eminescu” se va finaliza în martie 2025. Lucrările sunt în grafic

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că lucrările de investiții la proiectul  de reabilitare …