Saturday , January 28 2023

Un prim lot de mașini abandonate ar putea fi scos la licitație de Primăria Suceava

În ședința de săptămâna aceasta a Consiliului Local Suceava se va supune aprobării un proiect privitor la valorificarea bunurilor mobile având destinația de autovehicule abandonate și fără stăpân care au fost trecute, în prealabil, în proprietatea privată a municipiului Suceava. De altfel, se va proceda și la achiziționarea serviciului de evaluare pentru aceste mașini dar și „Caietul de sarcini” privind valorificarea prin vânzarea la licitație publică a vehiculelor.

Practic, Primăria Municipiului Suceava va scoate la vânzare prin licitație publică 28 de mașini abandonate pe domeniul public. Proprietarii acestora au fost notificați să-și ridice mașinile și fiindcă nu au făcut acest lucru, Primăria va proceda în consecință.

În documentație se specifică și faptul că „dacă în termen de 10 zile de la data comunicării somației, proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului abandonat nu răspunde somației primite vehiculul trece de drept în proprietatea unității administrativ de pe a cărei rază teritorială a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispoziție a primarului și, în funcție de starea acestuia, urmează a fi valorificat prin vânzare, în condițiile legii, sau predat unității de colectare și valorificare a deșeurilor”. Este de menționat că în proiectul de hotărâre care va fi supus hotărârii Consiliului Local se mai specifică și faptul că acele autoturisme care nu au putut fi vândute prin licitație vor fi predate, unității de colectare și valorificare a deșeurilor. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …