Saturday , January 28 2023

Un pompier beat, care a produs un accident, s-a ascuns în sediul Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc

Mihai Lesenciuc, de 29 de ani, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc s-a rănit uşor, după ce a intrat cu maşina într-un şanţ din Moldova Suliţa. El a mers singur la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde nu a stat prea mult şi a fugit din unitatea spitalicească la sediul pompierilor câmpulungeni, iar ulterior a mers la sediul de Poliţie unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l  

alcoolscop [800x600]

In data de 14 iunie 2015, la ora 08.30, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost anunţată de spitalul din localitate despre faptul că un bărbat ce a fost implicat într-un accident rutier şi care a suferit leziuni la nivelul antebraţului stâng, a fugit din unitatea spitalicească. Din verificările poliţiştilor a reieşit că acesta se numeşte Mihai Lesenciuc, de 29 de ani, din comuna Breaza, are permis de conducere pentru categoria „B” şi este angajat ca şi plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc.
In acest condiţii, anchetatorii au făcut verificări la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, unde era plutonierul Hârtopan. Poliţiştii i-au cerut acestuia un număr de telefon mobil al lui Mihai Lesenciuc, iar acesta a afirmat că bărbatul respectiv este în sediul instituţiei, pentru a obţine un medical sau a anunţa că va lua concediu medical. Agenţii de poliţie au stabilit cu plutonierul Hârtopan ca Mihai Lesenciuc să se prezinte la sediul Poliţiei – Compartimentul Rutier, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului rutier şi pentru continuarea cercetărilor, dar Mihai Lesenciuc nu s-a conformat, deşi au fost anunţaţi telefonic şi şefii ierarhici ai acestuia.
După ce au fost făcute verificări în bazele de date ale poliţiei, s-a descoperit că Mihai Lsensciuc nu figurează ca fiind proprietarul vreunui autovehicul. In jurul orei 11.08, Mihai Lesenciuc a mers la Poliţie, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din cercetările anchetatorilor a reieşit că, în jurul orei 07.30, pompierul, în timp ce conducea pe DJ175 Moldova Suliţa, autoturismul Skoda Felicia, într-o curbă la dreapta, din cauza vitezei, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un şanţ, rănindu-se uşor. Despre acest eveniment a fost anunţat şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, care va continua cercetările în acest caz. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …