Sunday , March 3 2024

Un pompier a salvat o eleva sinucigasa care s-a aruncat `n r=ul Suceava

Incidentul a avut loc ieri noapte, `n jurul orei 23.30, `n zona podului de l=ng\ Centrul Comercial Bazar n de[i s-a aruncat `n ap\, din fericire, fata a fost salvat\ de un pompier care a s\rit `n r=u [i a adus-o apoi la mal n adolescenta, elev\ `n clasa a X-a la un liceu din municipiul Suceava, a fost internat\ la spital, `ns\ a fost externat\, ieri, la cererea acesteia

O elev\ de 16 ani a fost la un pas de moarte dup\ ce a `ncercat, ieri noapte, s\ se sinucid\. Conform pur\torului de cuv=nt al ISU Suceava, plt. maj. Alin G\leat\, la ora 23.15, pompierii au fost anun]a]i despre faptul c\ o tân\r\ vrea s\ se arunce în apa râului Suceava, în zona podului de lâng\ Centrul Comercial „Bazar”.
La fa]a locului, deta[amentul de pompieri a intervenit cu un modul SMURD, format dintr-o autospecial\ de descarcerare [i o ambulan]\, [i cu un autocamion cu barc\ pneumatic\.
Ajunse primele la fa]a locului, echipajele modulului SMURD au observat c\ `n apele r=ului Suceava se afla o t=n\r\. Potrivit pompierilor, dat fiind faptul c\ fata putea s\ se `nece `n orice clip\, [eful interven]iei a hot\rât s\ se ac]ioneze imediat, f\r\ a se mai a[tepta barca pneumatic\.
~n acest sens, un pompier din echipajul de descarcerare, plutonierul Paul Balahura, a fost asigurat cu o cordi]\ [i a s\rit imediat în ajutorul fetei.
N fata s-a luptat cu salvatorul ei, care a trebuit s\ o trag\ de p\r ca s\ o scoat\ la suprafa]\
Adolescenta se afla la o distan]\ de zece metri de mal, apa av=nd `n acea zon\ o ad=ncime de aproximativ doi metri.
Pentru c=teva secunde, `nainte ca salvatorul s\ ajung\ la ea, t=n\ra a `nceput s\ se scufunde. ~n acel moment, plutonierul Paul Balahura a prins-o de p\r [i, `n ciuda faptul c\ victima a `nceput s\ se zbat\, opun=nd rezisten]\, a reu[it s\ o scoat\ la suprafa]\. Echipajul de pompieri de pe mal i-a tras apoi cu o cordi]a de salvare [i i-a adus pe cei doi pe uscat.
„De[i misiunea de salvare a fost îngreunat\ de întuneric, de curen]ii repezi [i de apa foarte rece, fata a fost salvat\ [i preluat\ de pompierii paramedici SMURD, care i-au acordat primul ajutor medical. Victima, care avea în jur de 16 ani, era în stare de [oc [i refuza s\ colaboreze cu salvatorii”, a precizat Alin G\leat\.
T=n\ra a fost transportat\ imediat la Spitalul Jude]ean “Sf=ntul Ioan cel Nou” Suceava, pentru acordarea de `ngrijiri de medicale. Ajuns\ la spital, fata a refuzat s\ coopereze cu medicii [i nu a vrut s\ precizeze care au fost motivele care au `mpins-o la un asemenea gest.
N nimeni nu `[i explic\ de ce a vrut s\ `[i pun\ cap\t zilelor
Adolescenta, `n v=rst\ de 16 ani, din comuna Dr\goie[ti, este elev\ la Colegiul Na]ional Mihai Eminescu, `n clasa a X-a [i locuie[te `n internatul liceului. Potrivit directorului institu]iei, prof. Mircea Popescu, se pare c\ fata ar fi avut unele probleme la matematic\, acolo unde era `n pericol de corigen]\. Chiar `n ziua `n care a decis s\ `[i pun\ cap\t zilelor, eleva a sus]inut examenul de tez\, `ns\ potrivit colegilor, se descurcase bine [i se a[tepta la o not\ mare. De asemenea, se pare c\ aceasta nu avea probleme `n familie, [i `n aceste condi]ii `nc\ nu se [tie exact care au fost motivele ce au determinat-o s\ se sinucid\.
Mircea Popescu a declarat c\ fata va fi suspus\ unei evalu\ri psihologice [i va fi consiliat\ pentru a nu mai exista riscul s\ recidiveze. ~n cursul zilei de ieri, adolescenta a fost externat\ din spital, la cererea acesteia. Fata a declarat c\ `i pare r\u de fapta comis\, ar\t=ndu-se dispus\ s\ se `ntoarc\ la [coal\ pentru a-[i continua studiile. (Paul BONDAR)

Vezi si

Cetatea de Scaun a fost redeschisă pentru vizitare. Lucrările de restaurare continuă 

Cetatea de Scaun a Sucevei, a fost redeschisă pentru vizitare, vineri, 1 martie, după mai …