Saturday , September 24 2022

Un pompier a salvat o eleva sinucigasa care s-a aruncat `n r=ul Suceava

Incidentul a avut loc ieri noapte, `n jurul orei 23.30, `n zona podului de l=ng\ Centrul Comercial Bazar n de[i s-a aruncat `n ap\, din fericire, fata a fost salvat\ de un pompier care a s\rit `n r=u [i a adus-o apoi la mal n adolescenta, elev\ `n clasa a X-a la un liceu din municipiul Suceava, a fost internat\ la spital, `ns\ a fost externat\, ieri, la cererea acesteia

O elev\ de 16 ani a fost la un pas de moarte dup\ ce a `ncercat, ieri noapte, s\ se sinucid\. Conform pur\torului de cuv=nt al ISU Suceava, plt. maj. Alin G\leat\, la ora 23.15, pompierii au fost anun]a]i despre faptul c\ o tân\r\ vrea s\ se arunce în apa râului Suceava, în zona podului de lâng\ Centrul Comercial „Bazar”.
La fa]a locului, deta[amentul de pompieri a intervenit cu un modul SMURD, format dintr-o autospecial\ de descarcerare [i o ambulan]\, [i cu un autocamion cu barc\ pneumatic\.
Ajunse primele la fa]a locului, echipajele modulului SMURD au observat c\ `n apele r=ului Suceava se afla o t=n\r\. Potrivit pompierilor, dat fiind faptul c\ fata putea s\ se `nece `n orice clip\, [eful interven]iei a hot\rât s\ se ac]ioneze imediat, f\r\ a se mai a[tepta barca pneumatic\.
~n acest sens, un pompier din echipajul de descarcerare, plutonierul Paul Balahura, a fost asigurat cu o cordi]\ [i a s\rit imediat în ajutorul fetei.
N fata s-a luptat cu salvatorul ei, care a trebuit s\ o trag\ de p\r ca s\ o scoat\ la suprafa]\
Adolescenta se afla la o distan]\ de zece metri de mal, apa av=nd `n acea zon\ o ad=ncime de aproximativ doi metri.
Pentru c=teva secunde, `nainte ca salvatorul s\ ajung\ la ea, t=n\ra a `nceput s\ se scufunde. ~n acel moment, plutonierul Paul Balahura a prins-o de p\r [i, `n ciuda faptul c\ victima a `nceput s\ se zbat\, opun=nd rezisten]\, a reu[it s\ o scoat\ la suprafa]\. Echipajul de pompieri de pe mal i-a tras apoi cu o cordi]a de salvare [i i-a adus pe cei doi pe uscat.
„De[i misiunea de salvare a fost îngreunat\ de întuneric, de curen]ii repezi [i de apa foarte rece, fata a fost salvat\ [i preluat\ de pompierii paramedici SMURD, care i-au acordat primul ajutor medical. Victima, care avea în jur de 16 ani, era în stare de [oc [i refuza s\ colaboreze cu salvatorii”, a precizat Alin G\leat\.
T=n\ra a fost transportat\ imediat la Spitalul Jude]ean “Sf=ntul Ioan cel Nou” Suceava, pentru acordarea de `ngrijiri de medicale. Ajuns\ la spital, fata a refuzat s\ coopereze cu medicii [i nu a vrut s\ precizeze care au fost motivele care au `mpins-o la un asemenea gest.
N nimeni nu `[i explic\ de ce a vrut s\ `[i pun\ cap\t zilelor
Adolescenta, `n v=rst\ de 16 ani, din comuna Dr\goie[ti, este elev\ la Colegiul Na]ional Mihai Eminescu, `n clasa a X-a [i locuie[te `n internatul liceului. Potrivit directorului institu]iei, prof. Mircea Popescu, se pare c\ fata ar fi avut unele probleme la matematic\, acolo unde era `n pericol de corigen]\. Chiar `n ziua `n care a decis s\ `[i pun\ cap\t zilelor, eleva a sus]inut examenul de tez\, `ns\ potrivit colegilor, se descurcase bine [i se a[tepta la o not\ mare. De asemenea, se pare c\ aceasta nu avea probleme `n familie, [i `n aceste condi]ii `nc\ nu se [tie exact care au fost motivele ce au determinat-o s\ se sinucid\.
Mircea Popescu a declarat c\ fata va fi suspus\ unei evalu\ri psihologice [i va fi consiliat\ pentru a nu mai exista riscul s\ recidiveze. ~n cursul zilei de ieri, adolescenta a fost externat\ din spital, la cererea acesteia. Fata a declarat c\ `i pare r\u de fapta comis\, ar\t=ndu-se dispus\ s\ se `ntoarc\ la [coal\ pentru a-[i continua studiile. (Paul BONDAR)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …