Thursday , February 2 2023

Un polițist din Vatra Dornei a împușcat în picior un bărbat care îl amenința cu drujba

Parchetul  de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a a anunțat faptul că, în seara zilei de marți, 22 martie, în jurul orelor 21:40, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, un lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a fost solicitat să intervină la un scandal care avea loc la un imobil situat pe raza municipiului Vatra Dornei, iar când a ajuns la faţa locului a fost ameninţat cu acte de violenţă de către o persoană de sex masculin, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, în sensul că aceasta avea pornit un motoferăstrău pe care l-a îndreptat ameninţător spre agentul de poliţie.

Lucrătorul de poliţie l-a somat pe agresor să înceteze aceste acțiuni, însă agresorul s-a îndreptat în direcția sa cu motoferăstrăul pornit, motiv pentru care poliţistul a executat cinci focuri de avertisment cu arma din dotare în plan vertical.

Întrucât, agresorul și-a continuat acțiunea violentă de ameninţare şi nu s-a supus somaţiilor, agentul de poliţie a executat un foc asupra picioarelor acestuia, rănindu-l în gamba stângă, provocându-i o plagă penetrantă prin împuşcare, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde s-a constatat că este în afara oricărui pericol.

Pe parcursul urmării penale, prin ordonanţa procurorului s-a dispus măsura reţinerii faţă de inculpat pentru o perioadă de 19 de ore și 35 de minute, acesta fiind prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi în cursul zilei de 23.03.2022 cu propunere de arestare preventivă.

Prin Încheierea din data de 23.03.2022, pronunţată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vatra Dornei, faţă de inculpat s-a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca  scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul.

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …