Sunday , January 29 2023

Un polițist criminalist sucevean, luat la întrebări de conducerea IPJ pentru că și-a făcut publice nemulțumirile

Polițistul sucevean Bogdan Bănică, de la Poliția Burdujeni, și-a spus nemulțumirile pe Facebook, iar din acest motiv ar putea fi sancționat de superiorii săi, deoarece ar fi pătat imaginea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Bănică, polițist cu o vechime de 18 ani, s-a plâns că, deși are foarte mult de muncă, a fost scos în stradă când a venit Klaus Iohannis sau că un perete al secției de poliție unde lucrează a fost refăcut peste noapte, în urmă cu doi ani de zile, atunci când a murit socrul fostului președinte Traian Băsescu. De asemenea, polițistul a lăsat să se înțeleagă că în cadrul instituției au loc mai multe abuzuri, pe care a promis că le va face publice în scurt timp

politistul bogdan banica

Un polițist sucevean, care a început să-și spună nemulțumirile pe Facebook, ar putea fi sancționat de superiorii săi deoarece ar fi pătat imaginea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava. Totul a început în urmă cu un an și jumătate, când la Biroul de Investigații Criminale Suceava ar fi devenit un post vacant pe care criminalistul Bogdan Bănică ar fi dorit să-l ocupe. Sefii IPJ Suceava i-au spus să aducă pe cineva în loc la Secția de Poliție din Burdujeni pentru a putea să ocupe postul râvnit. Polițistul Bănică a adus câțiva posibili pretendenți care au fost însă refuzați, iar recent a reușit să convingă un coleg de la Poliția Transporturi Feroviare Iași să vină la Suceava, pentru a-i lua locul la Poliția din Burdujeni. Conducerea IPJ Suceava i-a spus că respectivul trebuie să meargă o perioadă la Postul comunal Scheia, iar apoi să meargă în Burdujeni, lucru ce l-a nemulțumit enorm pe Bogdan Bănică.

Astfel, la mijlocul săptămânii trecute, crimina­lis­tul Bogdan Bănică, un polițist cu o vechime de 18 ani în spate, a postat pe pagina sa personală de Facebook un mesaj prin care își exprima indignarea cu privire la faptul că polițiștii trebuie să se afișeze pe străzi pe motiv că la Suceava avea să ajungă Klaus Iohannis, președintele României.

„Azi dimineață ajung la sediu și surpriză… toți colegii mei îmbrăcați la ținută de gală, cămașă albă, sacou, nasturii lustruiți… wtf, îmi zic în gând, e din nou ziua poliției? cu p mic. Aaa, nu Bogdane, vine Iohannis la Suceava și trebuie să ne vadă în stradă, îmi spune un coleg printre înjurături”, a postat criminalistul Bogdan Bănică pe Facebook.

Acesta și-a arătat nemulțumirea față de faptul că polițiștii au foarte mult de lucru, însă atunci când vine o personalitate importantă în zonă trebuie să se comporte de parcă totul ar fi perfect. Bănică a ținut să reamintească faptul că un perete al secției de poliție unde lucrează a fost refăcut peste noapte, în urmă cu doi ani de zile, atunci când a murit socrul fostului președinte Traian Băsescu, care locuia pe aceeași stradă cu secția.

„Am sunat repede un amic să-mi aducă o găleată, o bidinea și salopeta, nu de alta, dar dacă judiciariștii și proximiștii în loc să facă muncă de poliție trebuie să stea măscărici să-i vadă Klaus, mă întreb de ce criminaliștii nu ar putea să vopsească degrabă niște borduri? sau copaci?…”, se întreabă indignat criminalistul Bogdan Bănică.

Polițistul sucevean a mai continuat să ia la țintă conducerea IPJ Suceava, lăsând să se înțeleagă că în cadrul instituției au loc mai multe abu­zuri, pe care a promis că le va face publice în scurt timp. Aceste mesaje postate în spațiul public i-au adus lui Bogdan Bănică o invitație la Biroul Control Intern al Poliției sucevene.

„Miercuri (n.r. – 10 mai 2017) sunt invitat la Biroul Control Intern în mod expres pentru postările de pe Facebook, că am adus imagine Poliției. Dacă ne spunem nemulțumirile, am adus imagine poliției. Eu nu am vrut să mă fac scriitor, nu am vrut nimic, eu doar mi-am spus of-ul pe Facebook”, a declarat criminalistul Bogdan Bănică.

În sprijinul polițistului sucevean au sărit cei de la Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul”, care au spus că vor veni mâi­ne la Suceava, unde vor sta de vorbă atât cu polițiștii din cadrul IPJ Suceava, cât și cu polițiștii de frontieră, pentru a afla cu ce probleme se confruntă aceștia.

„Cu privire la postările în spațiul online și spațiul public a unor diverse informații privind cele susținute de polițistul Bogdan Bănică, conducerea Inspectoratului a dispus verificarea aspectelor semnalate, prin structura de profil, respectiv prin Biroul Control Intern din cadrul IPJ Suceava, urmând ca la definitivarea verifi­că­rilor să se propună măsuri”, a declarat purtă­torul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul de poliție Ionuț Epureanu.

Bogdan Bănică ar mai fi fost în atenția șefilor săi și în alte rânduri. In trecut, el ar fi fost cercetat disciplinar de conducerea Poliției sucevene pentru că s-ar fi prezentat la serviciu sub influența băuturilor alcoolice. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …

4 comments

 1. Mai talpalariule ieri erai Gigi contra cu fostii tai colegi.
  Astazi la instanta nu ti-a fost rusine sa-ti ceri drepturile pentru care te opuneai cu vehementa.
  Demagogule.
  Onea tu mergi pe burta, nu?

 2. Pentru viitorul sef de la ipj tot tu dai avizul?
  Nu de alta ca sa stie si omul daca mai are rost sa se inscrie la concurs.
  Eu zic sa-ti cauti un hobby: pescuitul, trasul cu prastia, etc.

 3. Mai Banica daca nu stii iti spun eu.
  Acum 2/3 ani numirile pe functii in cadrul IPJ Suceava se faceau cu aprobarea PNL/PDL- istului
  Balan.
  Ai avut asa ceva?
  IPJ Suceava pe vremea lui todi a fost politizata pana la ultimul post.
  Si seful de post de la cuca macaii avea nevoie de avizul tractoristului.

 4. Unii mai au curaj sa/si spuna nemultumirile…si asa ies din front! Mai bine sa fii tacut…