Friday , December 3 2021

Un pastor din Dolhești, care și-a supus vreme de șase ani copiii la chinuri cumplite, arestat pentru că și-a violat și agresat sexual cele patru fiice minore

Un pastor al unei comunități neoprotestante din comuna Dolhești, Constantin Pandelea, tatăl a cinci copii minori, din care patru fetițe, a fost arestat și trimis în judecată pentru faptul că de-a lungul ultimilor șase ani și-a suspus copiii la agresiuni inimaginabile.

Patorul este acuzat că în perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie – uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică.

Mai mult, individul respectiv este acuzat de săvârşirea în formă continuată a unei infracţiuni de viol, a patru infracţiuni de agresiune sexuală, fiecare în formă continuată. Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni susțin că  în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice.

Astfel, luni, 10 august 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Constantin Pandelea, “a cărui  profesie  presupune existenţa unui standard ridicat al conduitei morale, pentru săvârşirea în formă continuată a unei infracţiuni de viol, a patru infracţiuni de agresiune sexuală, fiecare în formă continuată şi  a cinci infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, reţinându-se în sarcina acestuia faptul că  în perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie – uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică. Deasemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul din Fălticeni.

Mama le-a spus anchetatorilor că nu a ştiut că fetele au trăit un astfel de coşmar.  Surse din rândul anchetatorilor susţin că pastorul şi-a abuzat sexual fetele imediat după ce au ajuns la pubertate.

În luna iulie, una dintre fete s-a dus la Poliţie şi a depus o plângere împotriva tatălui. Atunci oamenii legii l-au reţinut pe bărbat, iar copiii au ajuns în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor. După arestul tatălui, mama a depus o solicitare la DGASPC ca să-şi recupereze copiii. Apoi a retras plângerea pe care a depus-o la Poliţie împotriva soţului pentru agresiune. Mama copiilor nu mai este parte în proces, pentru că şi-a iertat soţul. Fiica violată este acum majoră. Conform adevarul.ro, ea ar fi avut curajul să-şi reclame tatăl la Poliţie.

Precizăm că trimiterea în judecată a unei persoane şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie . (O.S.)

Vezi si

Bărbat băgat în arest după ce a intrat în casa soției, încălcând un ordin de restricție emis cu câteva ore mai devreme

Miercuri dimineață, în jurul orelor 05:14, polițiștii din Gălănești au fost sesizați prin 112, de …

No comments

  1. De acord

  2. urgent castrat si inchis pe viata , e un animal individul asta