Thursday , August 18 2022

UPDATE: Un pasager care a calatorit cu suceveanul cu coronavirus – al optulea caz de infectare din Romania

Opt români au fost infectați cu virusul COVID-19, dintre care trei s-au vindecat. Al optulea caz de coronavirus în România este un barbat din judetul Olt care a călătorit în autocar cu bătrânul de 71 de ani din Malini, care se intorcea din Italia, din regiunea Lombardia.

Barbatul din Olt a intrat în contact cu bătrânul în vârstă de 71 de ani din judetul Suceava. Cei doi ar fi călătorit cu același autocar din Italia către România, transmite Digi24.

UPDATE: Initial, asa-numitul Grup de Comunicare Strategica, organizat special pentru aceasta criza a coronavirusului la nivel de Guvern, a anuntat toata presa ca este vorba despre o femeie de 51 de ani din Olt. La aproape o ora distanta, aceeasi sursa a venit cu o rectificare: de fapt, pacientul e barbat.

Stire initiala: „A fost confirmat pozitiv al 8-lea caz de infectare cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia. Femeia se află în acest moment în izolare la domiciliu”, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică.

Până pe data 6 martie, la nivel național au fost confirmate 8 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 8 cetățeni care au contactat virusul, 3 sunt declarați vindecați. Unul a fost externat, iar ceilalți doi rămân, momentan, sub observație medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara.

În același timp, MAE a anunțat că trei români din regiuni diferite din Italia au fost infectați cu noul virus.

Amintim ca pacientul cu coronavirus din judetul Suceava este din Mălini și a fost plecat în Italia, în regiunea Lombardia, de unde s-a întors cu autocarul pe 28 februarie.

De atunci până pe 2 martie a stat în autoizolare la domiciliu. Luni, 2 martie s-a prezentat cu febră la Spitalul Județean, unde a fost internat și testat pentru coronavirus.

Rezultatul pozitiv a fost anunțat pe 4 martie si in aceeasi seara bătrânul de 71 de ani a fost transportat în condiții speciale de protecție la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde va fi tratat simptomatic.

Medicii de la Iasi spun ca starea de sanatate a barbatului este buna, forma bolii nefiind una grava, desi pacientul are si o boala asociata, pentru care plecase in Italia la tratament. (O.S.)

 

Vezi si

Ministrul Dezvoltării a semnat contractul de execuție pentru lucrările de consolidare ale ansamblului Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a semnat în cursul dimineții de joi contractul de execuție pentru lucrările …