Monday , December 5 2022

Un pacient COVID a murit luni dimineață în UPU, așteptând un pat la ATI. Alți patru bolnavi așteaptă un loc la Terapie Intensivă

Bărbatul era internat în secția Medicală, sector Covid, iar în noaptea de duminică spre luni starea sa de sănătate s-a agravat. A fost mutat în UPU și ventilat mecanic, dar inima sa a cedat. Alți patru pacienți așteptau luni după-amiază un pat în ATI Covid, unul fiind intubat, iar ceilalți 3 pe ventilație non-invazivă

Apar în continuare la Suceava cazuri de pacienți diagnosticați cu Covid 19 care mor în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, așteptând un pat de Terapie Intensivă. Un alt deces s-a înregistrat luni dimineață, în UPU SJU Suceava, pacientul fiind intubat și ventilat mecanic.

Bărbatul era internat în secția Medicală, sector Covid, de câteva zile, dar în noaptea de duminică spre luni starea acestuia de sănătate s-a deteriorat foarte  mult, pacientul suferind un stop cardiorespirator.

După multiple manevre de resuscitare, acesta a recționat și pentru că avea nevoie de Terapie Intensivă, iar secția ATI Covid nu avea paturi libere, cadrele medicale au decis să-l transfere în UPU, unde a murit după câteva ore. ”A decedat astăzi dimineață (n.r. luni) un pacient cu stop cardiorespirator resuscitat. A fost adus în UPU, din secția Medicală, pentru că nu erau locuri în ATI”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Luni după-amiază erau patru pacienți în Unitatea de Primire Urgențe care așteptau un pat în Terapie Intensivă Covid. ”Unul este intubat pe ventilator portabil și trei pacienți sunt pe ventilație non invazivă”, a completat medicul Dan Teodorovici. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Patru autoutilitare dintr-o parcare din Șcheia au fost distruse de un incendiu (FOTO, VIDEO)

Duminică seara a fost semnalată izbucnirea unui incendiu la o autoutilitară dintr-o parcare de pe …