Sunday , September 25 2022

Un OZN prin care zburdă canguri dă târcoale orașului: Noul stadion al Sucevei ar urma să fie finanțat de un milionar “serios” din Australia

Proiectul pentru stadion va fi cel prezentat de edilul sucevean în urmă cu aproximativ trei ani și va avea o capacitate de 15.000 locuri, sunma necesară realizării lucrărilor fiind de aproxuimativ 5 milioane de euro

 Stadion lungu 1

Stadion lungu 2tn
Conform schitelor prezentate de primarul Lungu inca din 2014, cam asa ar arata viitorul stadion al Sucevei

Primarul Ion Lungu a anunțat ieri că un investitor australian și-a exprimat intenția de a investi în întreg complexul sportiv pe care municipalitatea dorește să îl construiască pe terenul din zona Metro, acolo unde va fi amplasată și Sala Polivalentă. Intrucât o parte din investiția pentru complexul sportiv, mai exact cea pentru Sala Polivalentă va fi finanțată din fonduri asigurate de Compania Națională de Investiții, în cele din urmă s-a convenit ca investitorul să discute ulterior cu municipalitatea în vederea stabilirii termenelor în care se va realiza investiția pentru un nou stadion. Proiectul pentru stadion ar fi cel prezentat de edilul sucevean în urmă cu aproximativ trei ani și ar urma să aibă o capacitate de 15.000 locuri. Intrucât suma investită ar urma să fie destul de mare, cel puțin 15 milioane de euro, iar aceasta nu poate fi amortizată din taxele încasate pentru evenimentele organizate pe stadion, Primăria Suceava ar urma să gireze pentru creditul care va fi contractat în vederea finanțării investiției.

“Săptămâna trecută un investitor serios, din Australia, a venit și vrea să investească, să facă noul stadion. Cum îl amortizează? Sigur că nu se poate amortiza noul stadion numai din taxe și evenimente de acolo. Si atunci, este normal să gireze din acest punct de vedere cel pentru care se face investiția, municipalitatea, în speță. Așa se întâmplă în lumea civilizată, numai că la noi, dacă mergi să faci această garanție, te pune la împrumut și dacă te bagă la cei 3% de la deficitul bugetar nu încap sumele acolo. Am avut acel credit aprobat pe care nu l-am putut folosi pentru că depășeam deficitul bugetar de 3%. Printre cei prezenți acolo era și fostul prim-ministru Emil Boc care cunoștea problema și a spus că în întreaga Europă aceste cofinanțări la parteneriatele publice-private nu sunt negociate în deficitul bugetar de 3%. Ca atare, ar trebui și în Românai făcut acest lucru pentru că altfel nu reușim să împrumutăm bani ca să venim în aceste parteneriate. Vom vedea ce se întâmplă, dar un australian a venit și a spus că vrea să investească în tot complexul sportiv. I-am spus că Sala Polivalență e prinsă în altă parte, a rămas pe stadion foarte hotărât să vină să ne propună o colaborare pentru finanțarea stadionului”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

Proiectul pentru stadion va fi cel prezentat de edilul sucevean în urmă cu aproximativ trei ani și va avea o capacitate de 15.000 locuri, după cum a declarat ieri primarul Ion Lungu. (Alexandra IONICA)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …

3 comments

  1. …se vede ca are nevoie de votanti. Dar populimea îl votează mereu, că nu stie să aleaga un om de cuvânt, un bun gospodar.

  2. Mai ușor va trece cămilă prin urechile acului, decât să credem poveștile astea. Demisia!

  3. Platitor de taxe si impozite

    Numai abureli jenante! Pentru creduli votanti ai distinsului edil!!