Thursday , May 23 2024

Un oraș și șapte comune din județ vor adopta aceleași măsuri restrictive ca municipiul Suceava, din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus

 

Orașul Siret și comunele Bălcăuți, Calafindești, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta și Todirești vor trebui să respecte aceleași măsuri de protecție, suplimentare, adoptate de CJSU Suceava în ședința de vineri cu privire la municipiul Suceava. Aceasta deoarece și în respectivele localități, incidența cazurilor COVID-19 este de peste 1,5 la mie.

Prima măsură luată de CJSU Suceava și pe care vor trebui să o respecte și autoritățile și locuitorii din Siret, Bălcăuți, Calafindești, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta și Todirești a fost suspendarea, de sâmbătă, ora 08:00, a „activităților cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor”. Tot începând cu data de 10.10.2020, ora 08:00, pe raza localităților respective se suspendă activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare cu excepția activităților pe care le desfăşoară pentru clienți cazați în aceste unități de cazare. De asemenea, activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi sau concerte, se suspendă începând cu data de 10.10.2020, ora 08:00, în interiorul clădirilor. Totodată, s-a mai adoptat în CJSU măsura de suspendare a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

De asemenea, în intervalul orar 07:45 – 20:30, de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ din municipiul Suceava, purtarea mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Primăriile Siret, Bălcăuți, Calafindești, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta și Todirești vor marca fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei etc.) și vor afișa în locuri vizibile un semn distinctiv pentru delimitarea spaților publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ.

Angajații afectați de restrângerea activității operatorilor economici și a unităților cultural-artistice vor beneficia de măsurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Structurile județene aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Inspectoratul Teritorial în Muncă Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și perimetrele unităților şcolare, conform atribuțiilor stabile de legislația incidentă prevenirii și gestionării riscului epidemiologic.

„Reluarea activităților restricționate în baza prezentei hotărâri se va dispune prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, în condițile în care rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori”, se mai specifică în finalul hotărârii de vienri, 9 octombrie, a CJSU Suceava. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Gheorghe Flutur, întâlniri cu alegătorii din trei zone ale orașului Rădăuți

 Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a avut miercuri întâlniri cu electoratul în trei zone ale …