Saturday , June 22 2024

Un numar considerabil de suceveni refuza sa achite taxa de salubritate

Primarul Ion Lungu
N “Solicit sucevenilor s\ nu mai caute tertipuri pentru a nu pl\ti aceast\ tax\”, a spus primarul Lungu
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, c\ un num\r considerabil de suceveni invoc\ diverse scuze pentru a nu achita unele taxe locale, cum ar fi taxa de salubritate.
~n conferin]a de pres\ de ieri, Lungu a spus c\ autorit\]ile locale se confrunt\ cu o problem\ pe c=t de banal\ pe at=t de serioas\, ce const\ `n refuzul cet\]enilor de a pl\ti taxe de salubritate.
„Nu este normal ca doar 60 la sut\ din taxa de salubritate s\ fie încasat\, `n timp ce preten]iile sucevenilor de a avea spa]ii verzi cur\]ate [i toaletate sunt tot mai mari”, a declarat Ion Lungu.
Acesta a prezentat un exemplu potrivit c\ruia sucevenii care sunt pleca]i în str\in\tate nu vor s\ pl\teasc\ taxa de salubritate, de[i pu]ini dintre ei nu închiriaz\ locuin]ele.
Lungu a mai completat c\ p=n\ [i cei care nu închiriaz\ locuin]ele trebuie s\ achite taxa de salubritate, pentru c\ fondurile colectate din aceast\ tax\ sunt folosite pentru îngrijirea spa]iilor verzi dintre blocuri sau pentru diverse alte ac]iuni, cum ar fi dezinsec]ia.
“Anul acesta nu am avut bani pentru a face aceast\ ac]iune de dezinsec]ie, care trebuie repetat\ de maxim trei ori pe an”, a spus primarul.
Edilul a ad\ugat c\ s-a încasat doar 60 la sut\ din taxa de salubritate, care este cea mai mic\ din ]ar\, de 2,5 lei/persoan\ fizic\/lun\, fa]\ de alte jude]e care percep o tax\ de salubritate p=n\ [i de trei ori mai mare.
“Solicit sucevenilor s\ nu mai caute tertipuri s\ nu pl\teasc\ aceast\ tax\”, a spus Lungu, care a subliniat c\ în municipiu taxele locale sunt modice. (I.G.)

Vezi si

Gala Olimpicilor Ștefaniști 2024, la final de an școlar (FOTO)

Titlul de ELEVUL ȘTEFANIST AL ANULUI 2024, însoțit de distincția supremă a instituției,  DIPLOMA și …

No comments

  1. Domnule primar Lungu,este anormal sa solicitati taxe de la oameni care nu utilizeaza serviciile amintite,in schimb taxa de salubritate este modica si o spun ca cetatean care achit aceasta taxa si o pot compara cu taxele percepute pe acest domeniu in alte parti…asa ca va propun marirea taxei de salubritate si rationalizarea cheltuirii banilor prin externalizarea multor servicii care la nivelul primariei Suceava sunt doar niste tocatori de bani publici cu rezultate minime pentru cetateanul urbei-domeniul public,politia comunitara etc.etc…..iar suprataxarea prin solidarizare gen Termica este cea mai mare greseala pe care o faceti ca edil al Sucevei in timp ce ,cei amintiti se complac in enificenta si salarii “nesimtite”.cu stima.