Tuesday , October 4 2022

Un nou tomograf va fi adus la Spitalul Judetean pana la finele anului

Spitalul judetean Sueava, 17 nov 2011 (26) [800x600]

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va achiziţiona un computer tomograf performant produs de compania americană „General Electric” şi cu care s-a prezentat la licitaţie cei de la firma GE Medical Systems Ropmania SRL.
Anunţul a fost făcut, ieri, în conferinţă de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a declarat că firma a câştigat licitaţia electronică la care au mai fost depuse trei oferte din partea firmelor Gadagroup Romania SRL, Siemens SRL şi Cortech Med SRL.
Noul computer tomograf va fi livrat spitalului, probabil, în opt săptămâni, la un preţ de aproximativ 2,1 milioane de lei, cu tot cu TVA, iar şeful administraţiei judeţene a precizat că 90% din fonduri provin de la Ministerul Sănătăţii, iar diferenţa de 10% va fi asigurată de Consiliul Judeţean. Directorul medical al SJU, Tiberius Brădăţan, a declarat că aparatul de la „General Electric” este cu 64 de rânduri de detectori, cu 56 în plus faţă de cel aflat acum în dotarea unităţii spitaliceşti judeţene şi astfel investigaţiile vor avea o acurateţe mai mare, iar diagnosticul va fi mai precis. El a adăugat că este şi posibilitatea ca să fie dublat numărul de slice-uri ajungând până la 128 iar doza de radiaţii absorbită de pacient va fi mai redusă cu până la 80%, pentru că bolnavul va sta mai puţin în tubul tomografului.
Managerul general al SJU, Vasile Rîmbu, a precizat că va trebui eliberat un spaţiu de la radiologie pentru a fi pus computerul tomograf care va fi adus în această toamnă la SJU. Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a spus că nu ştie încă nimic despre ce destinaţie va avea tomograful actual, despre care a precizat încă să este uzat şi, în urma unor calcule statistice, a demonstrat că de la an la an a crescut numărul de utilizatori. (D.P.)

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …