Monday , December 4 2023

Un nou proiect de ansamblu rezidențial cu sute de apartamente și locuri de parcare în Suceava

Sucevenii pot să transmită observații și propuneri, în termen de 5 zile de la data de 20.11.2023, privind intenția de elaborare a unui nou Plan de Urbanism Zonal (PUZ) conform cu care opt blocuri vor urma să fie ridicate, toate parte dintr-un viitor ansamblu rezidențial în care regimul maxim de înălțime va fi de S/D+P+7E. Blocurile vor fi construite pe un teren situat în zona străzii Gheorghe Doja, iar ansamblul rezidențial este prevăzut a avea 598 locuri de parcare la un număr de 330 de apartamente.

Deocamdată, este o etapă incipientă, documentația nefiind într-un stadiu foarte avansat (din anumite puncte de vedere nici nu era cea mai practică soluție) pentru că în această etapă se pot face modificări și în funcție de unele obiecții depuse la sediul Primăriei municipiului Suceava-Compartimentul Strategii urbane şi gestionare documentaţii de urbanism, cam. 38, de luni până vineri între orele 9:00-13.00. De asemenea, astfel de propuneri sau observații se mai pot face și pe adresa de e-mail [email protected].

Potrivit legii, etapa aceasta este necesară deoarece eventualele observații și propuneri transmise sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberării avizului de oportunitate și vor fi analizate în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism. Blocurile respective – dacă se va ajunge la etapa emiterii autorizației de construire și a ordinului de începere a lucrărilor – vor fi edificate pe un teren proprietate privată în suprafață totală de 20.494mp, situat în intravilanul municipiului Suceava pe str. Gheorghe Doja. Inițiatori (de fapt, deținătorii terenului) sunt Dinu Vițelaru, Brândușa Hanganu, Vica și Nicolai-Dănuț Puiu.

Facem precizarea că ansamblul de locuințe colective – pentru care a început demararea procedurii de obținere a unui aviz de oportunitate pentru construire – include (în baza documentelor privitoare la intenţia de elaborare a PUZ-ului) și o serie de spații comerciale, spații de birouri, spații prestări servicii, sistematizare verticală, împrejmuire, amenajare locuri de parcare, branșamente și racorduri la rețelele de utilități. Actualmente, folosința actuală a celor 20.494mp terenuri este curți-construcții și vor fi desființate, dacă vor fi parcurse toate demersurile pentru o zonă rezidențiale cu funcțiune mixtă. (D.P.)

Vezi si

Conferința ”Drogul, calea spre infern”, în Suceava și Rădăuți

Baroul Suceava, în parteneriat cu Instituția Prefectului județului Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, continuă …