Thursday , August 18 2022

Un nou-născut și 6 copii între 2 și 4 ani, printre cele opt cazuri de gripă diagnosticate în județ în ultima săptămână

Toți cei opt bolnavi prezentau forme grave și au fost internați

Numărul cazurilor de gripă înregistrate în județul nostru se menține constant, de la o săptămâna la alta, medicii infecționști având de-a face însă cu forme grave de boală. În ultimele șapte zile, opt suceveni au fost diagnosticați cu gripă sezonieră, toți fiind internați pentru tratament de specialitate. Cei mai afectați sunt copii, printre cei opt pacienți cu gripă șase fiind copii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, iar un pacient este nou-născut cu vârsta de până într-un an.  

În total, în ultimele șapte zile, mai exact în perioada 11-17 aprilie, numărul sucevenilor care au ajuns la medic din cauza răcelilor a fost de 757. La nivelul județului Suceava s-au înregistrat, pe lângă cazurile de gripă, și 590 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani și a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, unde au fost 232, respectiv 115 îmbolnăviri. Printre copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 123 de cazuri de viroze respiratorii. Printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, cât și printre persoanele trecute de 65 de ani au fost 35, respectiv 27 de cazuri, iar alte 58 de îmbolnăviri au fost în rândul nou-născuților, cu vârsta de până într-un an. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 33 au avut nevoie de spitalizare și au fost internați pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 159 de cazuri de pneumonii, iar 67 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, unde au fost 47 de cazuri de pneumonie, urmând copiii cu vârsta între cinci și 14 ani, aici fiind 32 de copii diagnosticați cu pneumonie. Printre nou-născuți au fost 27 de cazuri de penumonie, urmând persoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani cu 18 pacienți, iar printre sucevenii cu vârsta între 50 și 64 de ani au fost diagnosticați 19 pacienți cu pneumonie. Cele mai puține cazuri au fost în rândul persoanelor trecute de 65 de ani, la această categorie de vârstă fiind înregistrate  16 îmbolnăviri. (Cristina RUȘTI)


Vezi si

Ministrul Dezvoltării a semnat contractul de execuție pentru lucrările de consolidare ale ansamblului Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a semnat în cursul dimineții de joi contractul de execuție pentru lucrările …