Tuesday , January 31 2023

Un nou demers al Primăriei Suceava privind Sala Polivalentă

Compania Națională de Investiții a cerut Primăriei municipiului Suceava să actualizeze studiul de prefezabilitate pentru viitoarea Sală Polivalentă de 5.000 de locuri. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu. „În 2016 am aprobat un studiu de prefezabilitate care indica o valoare a investiției de 80,8 milioane de lei. Acum ni s-a cerut de către CNI să actualizăm această valoare cu mai mulți indicatori, precum cursul leu/euro sau salariul minim brut pe economie. Vom actualiza și vom trimite la CNI noile valori. Este important că suntem pe lista-sinteză a CNI”, a declarat Ion Lungu.ION Lungu  iunie 2018 cu microfon

Pe zona Moldovei, CNI a finanțat doar două lucrări la săli polivalente și încă două în domeniul sportiv comparabile ca amploare și valoare cu construcția unei săli polivalente. În anul 2008, CNI a finalizat o sală polivalentă cu 2.000 de locuri în municipiul Botoșani, iar suma pe care a decontat-o a fost de aproape 7 milioane lei. În anul 2010, CNI a finalizat în județul Neamț o sală polivalentă cu 4.000 de locuri – în municipiul Piatra Neamț -, suma pe care a decontat-o fiind de 27,23 milioane lei. În 2013, reabilitarea Sălii Sporturilor din Galați a costat 7,54 milioane lei. În județul Vrancea, bazinul de polo de la baza sportivă din municipiul Focșani a costat CNI suma de 32,2 milioane de lei, în anul 2018, probabil dintr-o eroare acest proiect figurând atât la rubrica celor finalizate, cât și la proiecte în derulare. (D.P.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …

One comment

  1. Daca nu aveti ce face toata ziua in primarie,numai sala de sport o aveti in cap. Un primar atat de slab ca acesta nu a mai avut Suceava. Domnilor,este o sosea de centura neterminata de 10 ani. Terminati-o pe asta ca este mai importanta decat o sala de sport.