Saturday , June 22 2024

Un muncitor angajat la negru pe șantierul sălii de sport din Frumosu a murit după ce a căzut de la o înălțime de 9 metri

Marți, în jurul orei 12:13, la UPU Câmpulung Moldovenesc  a fost transportat cu o ambulanță SMURD Costea Costin Constantin, preluat de pe raza comunei Frumosu,  policontuzionat prin cădere de la înălțime.

Lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama s-au deplasat, însoțiți de tehnician criminalist din cadrul Poliției Câmpulung Moldovenesc, în satul Frumosu, la șantierul unei săli de sport aparținând comunei Frumosu. Conform cercetărilor poliției, titularul contractului de construire a sălii,  SC MAGHEBO SRL Câmpulung Moldovenes, a subcontractat către SC STEEL EXPRES SRL Marginea, administrată de B. Silviu, lucrările de amplasare a unor panouri pe pereții laterali dar și pe acoperișul clădirii.

În data de 28 mai 2024, în urma unei înțelegeri verbale anterioare avută cu administrattorul SC STEEL EXPRES SRL, la șantierul sălii de sport s-au prezentat mai multe persoane printre care și N. Andrei, N. Nicolae, A. Florin dar și persoana vătămată Costea Costin Constantin, fără a fi angajații vreunei societăți comerciale și fără să aibă vreun contract încheiat cu societatea indicată, cei patru urmând a executa lucrările de amplasare a unor panouri pe acoperișul sălii de sport.

În timpul acestei activități, Costea Costin Constantin a căzut pe sol, de la o înălțime de aproximativ 9 metri suferind politraumatisme.

În cadrul activităților de cercetare la fața locului, polițiștii nu au identificat în perimetrul șantierului elemente de protecție specifice.

Marți seara, în jurul orelor 21:00, polițiștii au fost sesizați telefonic de către Spitalul Județean de Urgență Suceava despre faptul că  Costea Costel Constantin a decedat.

Față de cele constatate lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă.

Vezi si

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au …