Sunday , September 25 2022

Un moșneag din Dumbrăveni și-a omorât nevasta, a dormit în cameră cu cadavrul, iar dimineață s-a dus la băut

Gheorghe Magazin, de 64 de ani, din Dumbrăveni a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Acesta este acuzat că și-a omorât în bătaie nevasta, apoi s-a culcat în cameră cu moarta, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. De dimineață s-a dus la băut într-o crâșmă din localitate

mos arestat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Gheorghe Magazin, de 64 de ani, din comuna Dum­brăveni, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvâr­șirea infracțiunii de violență în familie.

Anchetatorii au stabilit faptul că inculpatul Gheorghe Magazin s-a căsătorit cu persoana vătămată Veronica Ma­gazin, de 68 de ani, în anul 1971. Atât femeia, cât și soțul său s-au obișnuit să consume, de mai mulți ani, cantități mari de băuturi alcoolice. Pe acest fond, între soți au existat în decursul timpului nenumărate incidente și altercații violente, care au fost observate și auzite de vecinii acestora din Dum­brăveni, însă nici părțile implicate și nici vecinii lor nu au adus aceste fapte și la cu­noș­tința polițiștilor.

La data de 23 septembrie 2017, la fel ca și în alte ocazii, bătrâna a consumat pe tot parcursul zilei cantități mari de băuturi alcoolice în mai multe localuri publice din Dum­brăveni, iar spre seară, fără a se putea stabili ora exactă, s-a deplasat la domiciliu, unde a continuat să consume o cantitate nedeterminată de băuturi alcoolice.

Si inculpatul Gheorghe Ma­gazin a consumat cantități mari de băuturi alcoolice, îm­­preună cu diverse per­soane din Dum­bră­veni. În jurul orelor 21.00 – 21.30, inculpa­tul se deplasa spre casă fiind în stare avansată de ebrietate.

Din cercetările fă­cute de oamenii legii a rezultat că după ce a ajuns acasă, Gheorghe Magazin a început să se certe cu victima.

Din probele admi­nistrate la dosar a rezultat că inculpatul Gheor­­ghe Magazin a lovit-o pe soția sa cu pumnii, picioarele și tot ce i-a căzut la îndemână în curtea casei lor din localitatea Dumbrăveni, după care a târât corpul femeii în interiorul locuinței. Cel mai probabil decesul acesteia a survenit în imobil. Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că deși și-a dat seama că actele sale de violență au condus la decesul victimei, inculpatul s-a culcat în aceeași încăpere cu aceasta, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic deosebit.

Din cercetări a mai rezultat că incidentul din noaptea respectivă s-a desfășurat pe parcursul mai multor ore, fiind auzite zgomote, țipete, strigăte de ajutor la orele 21.00, la orele 22.00, precum și în jurul orelor 02.00 – 03.00.

În dimineața de 24 septembrie 2017, inculpatul s-a trezit și a observat în mijlocul ca­merei cadavrul soției sale, a aprins becul din curte în semn de doliu, după care a mers la un bar din localitate, unde a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice, a revenit acasă și abia apoi a anunțat diverse persoane despre decesul soției sale.

„Conform concluziilor me­dicului legist care a efectuat autopsia victimei, moartea a fost violentă și s-a datorat șocului traumatic și hemo­ragic survenit în evoluția unui politraumatism cranio-facial, toraco-abdominal și al membrelor, prin lo­vire cu și de corpuri dure și asfixiei mecanice prin obstrucția căilor respiratorii cu vomismente în condițiile politraumatismului. Analizele to­xico­logice au pus în evidență o alcoolemie de 2,80 g ‰”, au arătat procurorii suceveni.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Su­ceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul pre­zumției de nevinovăție. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …

One comment

  1. Când ai numai alcool in cap …