Wednesday , December 8 2021

Un miner de la mina Crucea Botusanu a ajuns la spital dupa ce i-a cazut un bolovan in cap

La Spitalul Jude]ean de Urgen]\ Suceava a fost adus astazi Dorel M., de 52 ani, din ora[ul Bro[teni, care a fost victima unui accident de munc\ la mina Crucea Botu[anu. Din primele verific\ri efectuate s-a stabilit c\ cel `n cauz\ este angajat ca miner la mina Crucea Botu[anu din cadrul Companiei Nationale a Uraniului Bucure[ti – Sucursala Suceava, iar `n jurul orei 12.00, `n timp ce lucra in schimbul I, i-a c\zut un bolovan desprins din tavan `n zona capului. Mentionam ca minerul purta casc\ de protec]ie `n momentul evenimentului.
Dorel M. A fost dus la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru investiga]iile de rutin\, `n prim\ faz\ el neacuzand dureri [i neavand leziuni vizibile. Ulterior a fost transportat la Spitalul Jude]ean de Urgen]\ Suceava pentru investiga]ii am\nun]ite, fiind necesar\ aparatur\ de specialitate. Dup\ primele investiga]ii medicale, minerul a fost diagnosticat cu „TCC acut `nchis, fractur\ os parietal drept, contuzie coloan\ cervical\”, neput=ndu-se estima num\rul zilelor de `ngrijiri medicale necesare.
Poli]i[tii vor continua cercet\rile sub aspectul comiterii infrac]iunii de v\t\mare corporal\ din culp\, privind protec]ia la locul de munc\. (D.Z.)
 

Vezi si

50 de echipaje de poliție acționează pe șoselele din județ pentru supravegherea și fluidizarea traficului în condiții de iarnă

Peste 100 de polițiști rutieri și de ordine publică și 50 de autospeciale de poliție …