Saturday , December 2 2023

Un miner de la mina Crucea Botusanu a ajuns la spital dupa ce i-a cazut un bolovan in cap

La Spitalul Jude]ean de Urgen]\ Suceava a fost adus astazi Dorel M., de 52 ani, din ora[ul Bro[teni, care a fost victima unui accident de munc\ la mina Crucea Botu[anu. Din primele verific\ri efectuate s-a stabilit c\ cel `n cauz\ este angajat ca miner la mina Crucea Botu[anu din cadrul Companiei Nationale a Uraniului Bucure[ti – Sucursala Suceava, iar `n jurul orei 12.00, `n timp ce lucra in schimbul I, i-a c\zut un bolovan desprins din tavan `n zona capului. Mentionam ca minerul purta casc\ de protec]ie `n momentul evenimentului.
Dorel M. A fost dus la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru investiga]iile de rutin\, `n prim\ faz\ el neacuzand dureri [i neavand leziuni vizibile. Ulterior a fost transportat la Spitalul Jude]ean de Urgen]\ Suceava pentru investiga]ii am\nun]ite, fiind necesar\ aparatur\ de specialitate. Dup\ primele investiga]ii medicale, minerul a fost diagnosticat cu „TCC acut `nchis, fractur\ os parietal drept, contuzie coloan\ cervical\”, neput=ndu-se estima num\rul zilelor de `ngrijiri medicale necesare.
Poli]i[tii vor continua cercet\rile sub aspectul comiterii infrac]iunii de v\t\mare corporal\ din culp\, privind protec]ia la locul de munc\. (D.Z.)
 

Vezi si

Drapel impresionant, desfășurat în fața Cazinoului din Vatra Dornei

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, Tricolorul a fost arborat pe Cazinoul din …