Monday , June 14 2021

Un medic desemnat de DSP Suceava va monitoriza persoanele din carantină și izolare care nu sunt înscrise la un medic de familie

DSP Suceava a desemnat un medic care să monitorizeze persoanele aflate în izolare/carantină și care nu sunt înscrie la medicul de familie.

După cum se știe, în urma anchetelor epidemiologice sunt stabiliți contacții direcți ai cazurilor confirmate cu SARS-COV-2. Informațiile despre persoanele izolate/carantinate sunt introduse într-o bază de date care este transmisă zilnic către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Suceava. Sunt 3 persoane din cadrul DSP Suceava care se ocupă de centralizarea persoanelor aflate în izolare sau carantină.

secretarasite La nivelul județului Suceava s-au efectuat până în acest moment aproximativ 11.000 de anchete epidemiologice și se află în derulare anchetele pacienților pozitivi din ultimele 72 de ore.

secretarasiteTotodată, au fost dispuse măsuri de îmbunătățire a activității de realizare a anchetelor epidemiologice implementate la nivelul DSP Suceava:

  • instruirea periodică a personalului care realizează anchetele epidemiologice cu modificările legislative apărute.
  • repartizarea zilnică a anchetelor epidemiologice și verificarea efectuării acestora la finalul zilei.
  • cooptarea și a altor voluntari/personal delegat din cadrul altor instituții, în cazul în care numărul de anchete depășește posibilitățile de efectuare a acestora în timp util.
  • organizarea activității de Call-Center la nivelul instituției, de luni până duminică între orele 8:00-20:00, cu 5 posturi telefonice, activitate asigurată zilnic de 5 medici/asistenți medicali delegați de la cabinetele medicale școlare.
  • Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:
  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail [email protected] sau telefon 0230.220.103. (O.S.)

Vezi si

Debutul manifestărilor aniversare „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal” are loc odată cu comemorarea lui Mihai Eminescu

Marți, 15 iunie, la Mănăstirea Putna va avea loc deschiderea manifestărilor aniversare „Serbarea de la …