Sunday , October 1 2023

Un lot de suc de mere și vișine produs la Fălticeni, retras din magazinele Kaufland

Lanțul de magazine Kaufland retrage sucul de mere și vișine ”Vreau din România”, produs la Fălticeni, după ce s-a observat ”o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs”. Clienții sunt rugați să nu îl consume și să returneze în magazine.

Kaufland retrage voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, sucul de mere și vișine „Vreau din România”, la 3 litri, lotul 417, produs de firma „Mărul argintiu” din Fălticeni, comercializat de Kaufland între 17.03 – 3.05. 2022.

„În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză.

Clienții care au achiziționat produsul mai sus menționat cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume.

Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declarației producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL.

Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată”, se arată pe site-ul ANSVSA.

Patulina este o micotoxină produsă de o varietate de mucegaiuri, în special Aspergillus și Penicillium și Byssochlamys, conform wikipedia. Găsită cel mai frecvent în merele în putrefacție, cantitatea de patulină din produsele din mere este în general privită ca o măsură a calității merelor folosite în producție. În plus, patulina a fost găsită și în alte alimente, cum ar fi cerealele, fructele și legumele. Prezența sa este foarte strict reglementată și toxică pentru organism, în anumite cantități.

Vezi si

Foresta și-a consolidat primul loc în clasament după 5-1 cu Știința Miroslava

Foresta și-a consolidat primul loc în clasamentul Seriei I a Ligii a III-a, după ce …