Tuesday , May 28 2024

Un judecător s-a amendat singur pentru insultă adusă instanţei judecătoreşti

Un judecător american din statul Michigan s-a amendat singur pentru insultă adusă instanţei judecătoreşti, după ce i-a sunat telefonul în timpul unui proces. Judecătorul, pe nume Raymond Voet, a considerat că merită o amendă de 25 de dolari.
În sala de judecată a lui Raymond Voet există un afiş în care se spune clar că dacă un telefon mobil tulbură procesul, proprietarul va fi acuzat de ofensă adusă instanţei judecătoreşti.
Acest lucru i s-a întâmplat chiar judecătorului, vinerea trecută, când, în timpul pledoariei procurorului, telefonul său a început să emită sunete de alarmă şi să solicite comenzi vocale.
“Cred că l-am lovit neintenţionat. A început să vorbească foarte tare şi zicea ceva de genul: Nu înţeleg comanda. Spunţi ceva mai simplu, precum mama”, a povestit judecătorul.
Voet a folosit un aparat Blackberry timp de mai mulţi ani, însă recent a trecut la un smartphone cu sitem de operare Windows, pe care nu a învăţat încă să-l stăpânească.
“Asta ar fi scuza, însă este genul de scuză pe care nu o accept de la alţii. Ţin la acest standard, pentru că telefoanele mobile întrerup o activitate foarte serioasă. Curtea este un loc special pentru comunitate, unde trebuie să te porţi cu respect”, a mai spus judecătorul.
De-a lungul anilor, Voet a amendat şi confiscat temporar telefoanele poliţiştilor, avocaţilor, martorilor sau spectatorilor, atunci când acestea au sunat în timpul procesului.
“Şi judecătorii sunt oameni. Deci nu sunt mai presus de lege şi trebuie să o respecte”, a mai spus Voet.

Vezi si

Municipiul Suceava, conectat la Sistemul Informatic pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă

Cinci municipii reședință de județ au fost conectate la Sistemul Informatic pentru Emiterea Actelor de …