Thursday , December 8 2022

Un jder turbat a intrat noaptea în casa unei familii din Dorna Arini [i i-a atacat pe proprietari

Directorul Direc]iei Sanitar Veterinare [i pentru Siguran]a Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, a anun]at ieri c\ un jder diagnosticat cu rabie (turbare, n.r.) a intrat, în noaptea de miercuri spre joi, în casa unei familii din comuna Dorna Arini [i i-a atacat atât pe proprietar, cât [i pe so]ia acestuia, fiind apoi ucis.
Jderul a intrat în casa gospodarilor din Dorna Arini  în jurul orei 1.00, a atacat-o pe so]ia proprietarului, iar b\rbatul a s\rit în ap\rarea ei [i a omorât animalul, dar a fost mu[cat în timp ce se lupta cu animalul.
Cei doi au anun]at imediat medicul veterinar din localitate care a contactat conducerea DSVSA Suceava [i a dus jderul ucis la Laboratorul DSVSA unde, în urma test\rii, s-a confirmat rabia.
Cei doi membri ai familiei au fost îndruma]i s\-[i fac\ vaccinare antirabic\, iar în gospod\rie veterinarii au f\cut o anchet\ epidemiologic\ [i au fost luate m\suri pentru combaterea bolii, men]ionând c\ în focarele de rabie se fac dezinfec]ii, se vaccineaz\ animalele susceptibile [i se supun unor observa]iilor zilnice toate animalele din gospod\rie.
“Am dispus luarea tuturor m\surilor legale, respectiv responsabilizarea prim\riilor, consiliile locale având în sarcin\ câinii comunitari”, a spus directorul Petrea Dulgheru, care a men]ionat c\ se impune vaccinarea câinilor comunitari din zon\.
El a mai declarat c\ vor fi f\cute vaccin\ri de completare la toate carnivorele domestice care nu au fost vaccinate în campania din anul 2010.
În urm\ cu o lun\, un jder a intrat, mar]i, într-o curte din satul Te[na, comuna Poiana Stampei, unde a atacat-o pe so]ia proprietarului, mu[când-o de picior [i mân\, precum [i pe b\iatul lor, r\nindu-l la picior. (O.S.)
 

Vezi si

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. ”Sunt țări unde condițiile ar putea fi chiar și mai bune”  

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat la Digi24 că numărul românilor care merg anual …