Un individ rupt de beat a intrat cu masina intr-un stalp, la Radauti

reportersite
07 iulie 2020, 8:20

Luni seara, la ora 20.02, personalul de serviciu din cadrul Poliției Rădăuți a fost sesizat prin 112 cu privire la faptul că pe strada Volovățului, din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto vinovat de producerea acestuia încearcă să părăsească locul accidentului.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că P. Cristi, de 34 ani, din Iaslovăț, a condus autoturismul marca Peugeot 407, pe str. Volovățului, din Rădăuți. Ajuns în dreptul unui imobilul de pe această stradă, pe sector de drum în curbă spre stânga, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate. În urma accidentului rutier au rezultat doar avarii la autoturism.

P.Cristi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, s-a stabilit faptul că M. Dan, de 44 ani, din Rădăuți, i-a încredințat numitului P. Cristi spre a conduce pe drumurile publice autovehiculul marca Peugeot 407 deși știa că acesta se află sub influența băuturilor alcoolice.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „încredințarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane despre care știe că este sub influența băuturilor alcoolice”.