Tuesday , October 4 2022

Un individ din Putna i-a furat maşina unui amic de pahar şi s-a izbit cu ea în nişte copaci

accident

Hoţul a fugit de la locul accidentului, însă a fost prins în scurt timp de poliţişti şi reţinut. Judecătorii l-au eliberat însă stabilind că individul poate fi cercetat în libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu

In noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.28, Gheorghe Schipor, de 46 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, a anunţat poliţia că cineva i-a furat autoturismul BMW X5. Poliţiştii au găsit vehiculul respectiv izbit în nişte copaci, accidentul fiind anunţat pe 19 ianuarie 2014, în jurul orei 22.30, iar persoana care a condus a plecat de la locul faptei imediat după producerea evenimentului, în interiorul autoturismului fiind găsite actele personale ale lui Gheorghe Schipor, actele maşinii şi cheile în contact. Din primele cercetări a reieşit că în data de 20 ianuarie 2014, în jurul orei 02.00, Gheorghe Schipor a fost anunţat că maşina sa este avariată, iar acesta a mers la locul indicat, de unde la ora 02.28, a sesizat poliţia despre furtul autoturismului. In primă fază oamenii legii l-au bănuit pe Schipor că ar fi lovit maşina, astfel că l-au pus să sufle în etilotest, rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din investigaţiile făcute de poliţişti s-a stabilit că în seara de 19 ianuarie a.c., Gheorghe Schipor a băut împreună cu Dănuţ Rusu, de 24 de ani, din comuna Putna. La întoarcere spre casă, la volanul maşinii s-a urcat Rusu, care nu are permis de conducere. Cei doi s-au oprit la un vecin de-al lui Schipor, moment în care Dănuţ Rusu, profitând de starea de ebrietate în care era proprietarul maşinii, i-a luat cheile şi a plecat spre o discotecă însă nu a mai ajuns pentru că s-a izbit în nişte copaci din apropiere. Speriat fiind de cele făcute Dănuţ Rusu a plecat de la locul accidentului. Agenţii au mai descoperit că înainte de a fi furată, maşina a fost condusă şi de Gheorghe Schipor.
Dănuţ Rusu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Acesta a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au decis că poate fi cercetat în libertate, având interdicţia de a nu părăsi localitatea. Nici Gheorghe Schipor nu a scăpat de răspundere penală el alegându-se cu un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”. (C.Z.)

Vezi si

4 șoferi reținuți de polițiștii suceveni într-o singură zi

 Duminică în jurul orei 03:20, un bărbat  în vârstă de 28 de ani, din localitatea …