Monday , December 5 2022

Un individ din Grăniceşti care a dat cu maşina, intenţionat, peste fratele său şi un nepot a fost trimis în judecată

Ilie Hapiuc, de 50 de ani, din comuna Grăniceşti, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de violenţă în familie. Acesta este acuzat că a lovit cu maşina, cu intenţie, pe fratele său şi un nepot, producându-le acestora leziuni grave 

parchete [800x600]

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ilie Hapiuc, de 50 de ani, din comuna Grăniceşti, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de violenţă în familie, distrugere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. In fapt, inculpatul Ilie Hapiuc este fratele persoanei vătămate Toader Hapiuc, de 42 de ani, între cei doi fraţi existând de mai mulţi ani o stare de animozitate exacerbată.
In data de 21 august 2015, în timp ce se deplasa la volanul maşinii sale marca Opel Astra, îndreptându-se spre centrul satului Slobozia Sucevei, inculpatul Ilie Hapiuc a observat că fratele său Toader Hapiuc şi cei doi băieţi ai acestuia, respectiv D.M.H. şi D.L.H., se îndreaptă spre casa lor cu bicicletele. Inculpatul a întors maşina, iar în timpul efectuării acestor manevre persoana vătămată Toader Hapiuc şi cei doi băieţi au ajuns cu biciclete în zona imaşului.
Văzându-i în faţa sa, inculpatul a accelerat şi s-a deplasat cu viteză sporită din spate spre grupul format din cele trei persoane. Deşi cele trei persoane au auzit zgomotul puternic al motorului maşinii inculpatului nu au reuşit să se ferească din calea acestuia – inculpatul a venit cu viteză din spatele lor, s-a îndreptat cu maşina spre persoana vătămată Toader Hapiuc, a reuşit să-l lovească pe acesta cel mai probabil cu partea laterală a maşinii, dar totodată l-a izbit cu putere pe Dumitru H.
Ulterior, inculpatul a oprit maşina şi a întors-o, cu intenţia de a-l lovi a doua oară pe fratele său – în momentul când a făcut această manevră de întoarcere a trecut cu roţile maşinii peste corpul lui Dumitru H. In continuare, inculpatul s-a deplasat spre fratele său, care tocmai se ridicase de pe iarbă, după ce a fost proiectat ca urmare a primului impact, iar în momentul în care a ajuns lângă acesta l-a atins cu partea laterală a maşinii, în acest mod victima fiind lovită a doua oară.
După lovirea victimei Toader Hapiuc, inculpatul Ilie Hapiuc a oprit maşina şi a scos din portbagaj o lopată Lineman, îndreptându-se spre fratele său cu intenţia clară de a-l lovi. Intre timp victima Toader Hapiuc a luat din iarbă un băţ din răchită, iar între cele două persoane a avut o altercaţie violentă. In timpul desfăşurării altercaţiei dintre fraţii Hapiuc, la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie, care a reuşit să-i tempereze pe cei doi fraţi. Ulterior, la faţa locului au sosit două echipaje medicale care au transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava pe persoana vătămată Dumitru H. şi pe inculpatul Ilie Hapiuc.
Având suspiciuni legate de consumul de băuturi alcoolice al şoferului, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a inculpatului. La ora 19.17, aparatul din dotarea lucrătorilor de poliţie a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dumitru H. a fost internat în spital, în perioada 21 – 24 august 2015, având leziuni ce s-au putut produce prin lovire de către un vehicul în mişcare în cadrul unui accident rutier. S-a apreciat că victima necesită un număr de 44 – 45 de zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării. Leziunile nu au pus viaţa victimei în primejdie.
Persoana vătămată Toader Hapiuc s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor Suceava în data de 22 august 2015, beneficiind de consult şi investigaţii medicale. La solicitarea sa a fost examinată de medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava. Conform concluziilor cuprinse în certificatul medico – legal acesta a prezentat contuzii cu excoriaţii ce s-au putut produce prin loviri cu sau de corpuri dure, posibil în urma unui accident rutier. Leziunile pot necesita un număr de 2 – 4 zile de îngrijiri medicale.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …