Wednesday , February 8 2023

Un individ cu permisul reţinut a fugit de poliţiştii care l-au oprit în trafic

cod rutier


In data de 5 august 2014, în jurul orei 10.20, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Milişăuţi, în timp ce executa o acţiune pe linia reducerii riscului de victimizare prin producerea de accidente rutiere produse de şoferii maşinilor înmatriculate în alte state, pe DN 2H, a fost oprit în trafic autoturismul Saab care se deplasa din direcţia Suceava către Rădăuţi, fiind folosite semnalele acustice şi luminoase.
Cum şoferul maşinii a mers încă 200 de metri cu autospeciala poliţiei în spatele său, fără a opri pe partea dreaptă a drumului şi nici nu dădea semne că intenţionează să facă acest lucru, a fost depăşit de agenţi pentru a putea fi oprit. In acel moment, individul de la volan a oprit pe acostament, autospeciala de poliţie fiind oprită în faţa acestuia.
Poliţiştii aveau informaţii că şoferul care obişnuieşte să conducă această maşină se numeşte Lilian Avram, de 23 de ani, din municipiul Rădăuţi şi are permisul de conducere reţinut pentru săvârşirea altor infracţiuni la regimul rutier. Cu ocazia opririi în trafic a autoturismului, poliţiştii l-au identificat fără dubii pe Lilian Avram ca fiind conducătorul maşinii, persoană care în trecut a mai fost cercetată în diferite dosare penale instrumentate la nivelul Poliţiei oraşului Milişăuţi. In momentul în care poliţiştii au coborât din autospeciala de poliţie şi s-au apropiat la 2 – 3 paşi de autovehiculul să, Lilian Avram a demarat în trombă pe lângă maşina de poliţie şi s-a îndreptat cu viteză spre municipiul Rădăuţi.
Cum în baza de date Lilian Avram figurează cu permisul reţinut, anchetatorii fac cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitatea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule. (C.Z.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …