Friday , October 7 2022

Un individ cercetat pentru mărturie mincinoasă a fost reținut pentru 24 de ore

Un bărbat de 38 de ani, din Gălănești, care a refuzat să colaboreze cu polițiștii într-un dosar în care este cercetat un hoț, a fost reținut

arestat

La data de 12 aprilie 2017, polițiștii din Gălănești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a lui Gheorghe Vasile Gherasim, de 38 de ani, din localitate, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „mărturie mincinoasă”. În sarcina lui s-a reținut că la data de 27 ianuarie 2016, în timpul cercetării judecătorești pe fondul cauzei efectuată în dosarul penal nr. 4237/285/2014 de către judecătorul din cadrul Judecătoriei municipiului Rădăuți, cu ocazia audierii în calitate de martor, bărbatul a făcut afirmații mincinoase cu privire la aspectele esențiale asupra cărora a fost audiat, cu scopul acoperirii activității infracționale a inculpatului George Romică Ungurean, care este inculpat pentru comiterea a peste 20 de infracțiuni de furt calificat.

În perioada 10 – 12 aprilie 2017, polițiștii din Gălănești, sub coordonarea directă a procurorului de caz, au stabilit probatoriul din care rezultă date și indicii temeinice privind comiterea faptei, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale față de suspectul Gheorghe Vasile Gherasim sub aspectul comiterii infracțiunii sus-menționate. La data de 12 aprilie a.c., la ora 13.30, Gheorghe Vasile Gherasim a fost citat în vederea audierii în calitate de suspect, ocazie cu care a refuzat să dea declarații și a refuzat să colaboreze pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptei.

În aceste condiții s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, suspectul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Ieri, individul urma să fie prezentat procurorului de caz cu propunerea de luare a măsurii interdicției de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „mărturie mincinoasă”. (D.Z.)

 

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …