Wednesday , February 1 2023

Un individ care a produs un accident mortal, dat în urmărire națională, a fost prins de polițiști

Daniel-Petrică Ilică, de 24 de ani, din Volovăț, dat în urmărire națională pentru că are de executat trei ani și patru luni de închisoare pentru ucidere din culpă, a fost prins de polițiști

 arestati


La data de 22 decembrie 2016, la nivelul Poliției municipiului Rădăuți a fost constituită o echipă operativă formată din polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale și din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.3 Marginea, care au reușit să-l prindă pe Daniel-Petrică Ilică, de 24 de ani, din comuna Volovăț, dat în urmărire din 15 mai 2016. La ora 06.30, polițiștii au descins la domiciliul lui Ilică, reușind să-l găsească și să-l prindă pe acesta, individul fiind escortat și introdus în Penitenciarul Botoșani în vederea încarcerării.
Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Daniel Petrică Ilică la trei ani și patru luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de “ucidere din culpă”.
La data de 30 noiembrie 2013, în jurul orei 20.00, un tragic accident de circulație s-a produs la intrarea în municipiul Rădăuți dinspre Volovăț. Daniel Petrică Ilică a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit partea carosabilă și s-a izbit într-un copac aflat pe marginea drumului. Impactul a fost unul violent, astfel că pasagerul de pe scaunul din dreapta, Gheorghe Covaliu, de 56 de ani, din Volovăț, a rămas blocat între fiarele contorsionate ale autoturismului. Un echipaj de descarcerare a intervenit la fața locului, scoțându-l pe bărbat din autovehicul, iar o ambulanță l-a transportat la spital. Din nefericire, după câteva zile de agonie, acesta a decedat.
Daniel Petrică Ilică și Ionuț Onisim, de 23 de ani, din comuna Burla, care se afla și el în mașină, au fugit de la locul accidentului. Ilică a fost găsit rapid de polițiști și pus să sufle în etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. In urma verificării făcute în baza de date a poliției s-a descoperit că tânărul nu avea permis de conducere. Daniel Petrică Ilică a fost reținut pentru 24 de ore, însă după expirarea ordonanței de reținere a fost lăsat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului și ucidere din culpă. (D.Z.)
 
 

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …