Saturday , December 3 2022

Un individ care a păcălit 11 oameni că le face ”mobilă exclusivistă” a fost reținut. Prejudiciu de 279.600 de lei

Luni, 24 octombrie 2022, lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au pus în executare doua mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Suceava, la imobilele amplasate în municipiul Suceava, str. Viitorului, locuinţă utilizată de suspectul L. Vlăduţ, cât şi la domiciliul suspectului şi sediul S.C. Elinger S.R.L. ambele amplasate în satul Dealu, comuna Zvoriştea.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Luchian Vlăduţ, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, în formă continuată (11 acte materiale) .

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 22 februarie 2020-02 martie 2022, la intervale la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu intenţie directă, numitul Luchian Vlăduţ, în calitate de administrator al S.C. ALLFORM GROUP S.R.L. (fostă S.C. VIL GROUP CONCEPT S.R.L.), folosind ca mijloace frauduloase contracte de prestări servicii și facturi proforme pentru vânzarea/achiziția unor piese de mobilier, a indus în eroare un număr de 11 persoane vătămate, mințindu-le că le va executa și livra mobilerul comandat, în scopul de a obţine în mod injust plățile efectuate de părțile civile în avans, cauzând astfel un prejudiciu total în valoare de 279.600 de lei.

Pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate, suspectul a promovat S.C. Elinger S.R.L. pe internet, unde a creat site-ul www.vdesigning.ro cât şi pe reţeaua de socializarea Facebook unde a creat pagina mobilaexclusivista” în cuprinsul cărora se prezenta în mod ireal drept producător naţional de mobilier din PAL şi MDF vopsit.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, dispozitive electronice şi documente contabile utile soluţionării cauzei.

De asemenea, după audierea suspectului L. Vlăduţ s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marți, 25 octombrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Suspectul  a fost introdus în arestul C.R.A.P. Suceava.

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …