Wednesday , November 30 2022

Un individ care a detonat trei bancomate în Marea Britanie va fi extrădat în țară

Judecătorii suceveni au decis că Constantin Alexandroaia poate fi transferat din Marea Britanie în România pentru a executa 13 ani și șase luni de închisoare, după ce a detonat trei bancomate și a reușit să fure 27.000 de lire sterline. Alexandroaia a fost arestat în timp ce încerca să se îmbarce într-un avion cu destinația România pe data de 24 aprilie 2014, după ce poliția a găsit urme de sânge de-al său într-o mașină pe care o folosea pentru comiterea jafurilor 

 alexandroaia constantin_tn


Curtea de Apel Suceava a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava și a dispus transferul persoanei condamnate Constantin Cornel Alexandroaia (foto) într-un penitenciar din România. La data de 4 decembrie 2014, Curtea Coroanei de la Birmingham, Marea Britanie, l-a condamnat pe Alexandroaia la 13 ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cauzarea unei explozii ce putea să pună în pericol viața sau să cauzeze daune grave proprietății, faptă ce își găsește corespondent în infracțiunile de nerespectarea regimului materiilor explozive și furt calificat în Codul penal Român.
Constantin Cornel Alexandroaia a primit 13 ani și șase luni de închisoare după ce a detonat mai multe bancomate în Marea Britanie. Individul, în vârstă de 34 de ani, a recunoscut că a spart bancomate în localitățile Birmingham, Castle Bromwich și Leicester, detonându-le cu ajutorul unui gaz. Pagubele provocate prin acest mod de operare se ridică la 73.000 de lire sterline, el reușind în plus să sustragă dintru-un bancomat suma de 27.000 de lire sterline.
Procurorii au descris atacurile sale drept „foarte serioase, bine planificate și foarte periculoase”’. Alexandroaia a fost arestat în timp ce încerca să se îmbarce într-un avion cu destinația România pe data de 24 aprilie 2014, după ce poliția a găsit urme de sânge de-al său într-o mașină pe care o folosea pentru comiterea jafurilor.
În timpul interogatoriilor, Alexandroaia a negat orice implicare în respectivele acțiuni, dar văzând că nu are scăpare și-a schimbat în mod neașteptat declarațiile și a pledat vinovat în timpul audierii la un tribunal din Birmingham, recunoscând că a provocat trei explozii la bancomate și că este autorul a trei jafuri. În fața instanței, el a încercat să justifice infracțiunile comise prin faptul că avea nevoie de bani pentru familia sa și a mărturisit că regretă și îi este rușine pentru ce a făcut. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …

One comment

  1. va scrie doua-trei carti”stiintifice” , va corupe un judecator si baiatul va fi liber in vre-o 2 ani , iar atacurile vor incepe iarasi. .