Un individ aflat sub control judiciar pentru că l-a ameninţat pe activistul de mediu Tiberiu Boşutar, prins beat cui la volan

reportersite
04 decembrie 2020, 5:18

Miercuri, în jurul orei 15.20, lucrătorii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, în timp ce se aflau în executarea unei acţiuni pe linie rutieră pe raza comunei Moldoviţa, satul Raşca, au efectuat semnalul regulamentar de oprire folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie pentru un autoturism marca VW CADDY care se deplasa pe D.J. 176, direcţia de mers Moldoviţa – Argel, conducătorul auto neconformându-se semnalului, moment în care a efectuat o manevră la dreapta intrând în curtea locuinţei numitei I. P.. În urma legitimării, conducătorul auto a fost identificat  în persoana numitului Drajmici Ilie, în vârstăde 38 ani, din Moldoviţa.

Politie, masina, Obiectiv

Întrucât susnumitul emana halenă alcoolică, fiind incoerent în gesturi şi limbaj, i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul etilotest. În urma testării a rezultat o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care persoana în cauză a fost transportată la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Întrucât Drajmici Ilie se află sub control judiciar, s-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, dar acesta a dispus că nu se impune măsura reţinerii.

Având în vedere aspectele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

 

Drajmici Ilie este pădurar `n Moldoviţa şi se află sub control judiciar după ce, astă vară, a lovit cu un par maşina activistului de mediu Tiberiu Boşutar. Atunci, Drajmici şi un tovarăş de-al său au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind apoi plasaţi sub control judiciar pentru distrugere şi ameninţare.