Tuesday , January 31 2023

Un individ a fost trimis în judecată după ce a ţepuit Shopping City Suceava cu peste 170.000 de lei

 Constantin Jaucă, administratorul de la SC Ciso Consulting SRL, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. El este acuzat că a indus în eroare SC Shopping City Suceava SRL întocmind „în fals” un număr de trei facturi fiscale, prejudiciind această firmă cu suma de 172.089,90  lei  

palatul de justitie Suceava [800x600]

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Jaucă pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Anchetatorii au stabilit că SC Ciso Consulting SRL a fost înfiinţată în anul 2006, prin unicul asociat şi admonistrator inculpatul Constantin Jaucă, care a desfăşurat activităţi de consultanţă.
Din documentele transmise de către organele fiscale, a rezultat că, în perioada ianuarie – mai 2008, SC Ciso Consulting SRL a făcut lucrări de construcţie şi amenajări a spaţiilor comerciale din incinta SC Shopping City Suceava SRL, lucrări pentru care inculpatul a emis facturi fiscale, încasând de la beneficiar suma de 160.338,28 de lei, pe care nu a evidenţiat-o în contabilitate, aceasta având drept consecinţă sustragerea de la plata unui impozit pe profit în valoare de 30.541 de lei şi a TVA în sumă de 36.267 de lei.
De asemenea, s-a reţinut şi faptul că inculpatul Constantin Jaucă, în perioada aprilie – mai 2008, în mod repetat, a indus în eroare SC Shopping City Suceava SRL, prezentând ca adevărată executarea unor lucrări de amenajare interioară şi exterioară, în scopul obţinerii pentru sine de foloase materiale injuste, în realizarea scopului urmărit întocmind „în fals” un număr de trei facturi fiscale, ce au fost achitate de beneficiarul lucrărilor, prejudiciul creat fiind de 172.089,90 de lei.
In acest caz nu s-au dispus măsuri asiguratorii întrucât din înscrisurile transmise de Oficiul de Cadasstru şi Publicitate Imobiliară Suceava a rezultat că, în data de 29 iunie 2010, prin contractul de vânzare – cumpărare autentificat, inculpatul Constantin Jaucă a înstrăinat jumătate din imobilul din municipiul Suceava, iar pe 30 decembrie 2009 a înstrăinat şi suprafaţa totală de 1.650 mp teren din municipiul Suceava. Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei, apreciat de organele de cercetare penală la 172.089,90 de lei nu a fost recuperat.
Dosarul a fost înaintat, spre   soluţionare, Tribunalului Suceava.
In 2013, Jaucă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală
Constantin Jaucă nu este la prima ispravă de acest gen. Pe 27 februarie 2013, el a fost condamnat de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Pe 31 august 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor Constantin Jaucă şi Todiriţă Adin Cojocariu pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Procurorii suceveni au stabilit atunci că, în calitate de administratori şi asociaţi ai SC Ciso Group SRL Mihoveni, în perioada februarie – octombrie 2008, au executat lucrări de construcţii către SC DEICHMAN COMERCIALIZARE îNC|LT|MINTE SRL Bucureşti şi SC SUCEAVA SHOPPING CITY SRL, pentru care au emis cinci facturi fiscale şi respectiv 18 facturi fiscale, pe care nu le-au evidenţiat în actele contabile ale societăţii, precum şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata impozi-tului pe profit în valoare de 273.551 de lei, plus majorări de întârziere de 90.994 de lei şi a TVA în sumă de 148.499 de lei, plus majorări de întârziere de 108.842 de lei la data de 14 septembrie 2010, după care, cu intenţie, în luna ianuarie 2009, l-au determinat pe numitul Magazin Constantin la sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare prin declararea fictivă a sediului SC CISO GROUP SRL, concomitent cu înstrăinarea către Magazin Constantin a societăţii fără ca acesta să se afle în cunoştinţă de cauză, având convingerea că înscrisurile pe care le-a semnat reprezentau contractul său de muncă, Magazin Constantin comiţând astfel fapta fără vinovăţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …