Saturday , February 4 2023

Un incendiu de proporții a produs pagube de 40.000 de lei într-o gospodărie din Vama

Pompierii s-au luptat mai bine de trei ore cu flăcările care au cuprins trei anexe gospodărești și o parte din acoperișul casei. In deflagrație, a ars inclusiv un autoturism situat în garaj

 

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale de stingere, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit luni-seară, în comuna Vama.

La sosirea echipajelor, ardeau trei anexe gospodărești, înglobate într-o construcție corp comun, precum și o parte din acoperișul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuință și la o casă învecinată. Incendiul a fost stins la ora 21.55.

În deflagrație au ars aproximativ 20 mp din acoperișul casei, o bucătărie de vară pe 35 mp, un garaj pe 15 mp și un adăpost de animale pe 40 mp, toate construite din lemn. A mai ars un autoturism și s-au degradat tencuieli și zugrăveli interioare de la casă, elemente de tâmplărie, învelitorile din tablă de la casă și de la anexe, aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile, scule electrice și altele. Paguba a fost estimată la 40.000 de lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei proprietarului și locuința învecinată.

Acoperișul unei case din Jahalea a fost făcut scrum

Cu o zi mai devreme, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii SVSU Râșca, au intervenit cu trei autospeciale de stingere, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în satul Jahalea, comuna Râșca.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei (acoperit cu șindrilă și azbociment) și bucătăria de vară, cu pericol de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost stins la ora 10.00.

Acoperișul casei a ars pe o suprafață de aproximativ 100 mp, iar bucătăria de vară a ars pe 40 mp. Au mai ars bunuri casnice și s-au degradat pereții portanți ai locuinței. Prejudiciul a fost estimat la 10.000 de lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei de locuit. (O.S.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …