Friday , September 30 2022

Un incendiu a distrus mai multe anexe ale unor gospodării din Rădăuți

Marți, 21 aprilie, la ora 14.58, Poliția Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la producerea unui incendiu pe strada Grănicerului din localitate. La sosirea polițiștilor la fața locului, ardeau cu flacără deschisă, 2 anexe gospodărești, corp comun, aparținând numitelor M. Maria, de 88 ani și G. Elisaveta, de 81 ani, ambele din Rădăuți, anexe ale imobilelor de pe strada Petre Liciu din Rădăuți, cu posibilitate de propagare la imobilele și anexele învecinate.

La fața locului au intervenit 3 autospeciale de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri al municipiului Rădăuți, cât și 1 autospecială de pompieri din cadrul Gărzii de intervenție Siret, care au limitat și lichidat incendiul. În urma incendiului, au ars o magazie de lemne și o magazie de produse alimentare, anexe gospodărești ale imobilului aparținând numitei Me. Maria, rezultând pagube materiale în valoare de 25.000 lei.

De asemenea, au ars o bucătărie de vară, cu bunurile din interior (electrocasnice și mobilier) și un garaj, în care se afla parcat un autoturism marca Dacia 1300, anexe gospodărești ale imobilului aparținând numitei G. Elisaveta, rezultând pagube materiale în valoare de 40.000 lei.

Totodată, în urma propagării incendiului, s-a produs degradarea unei părți a acoperișului unui garaj, anexă gospodărească a imobilului de pe strada Petre Liciu, rezultând pagube materiale în valoare de 500 lei.

În urma cercetării la fața locului, efectuată împreună cu lucrătorii ISU – Detașamentul de pompieri Rădăuți, s-a stabilit cauza probabilă a incendiului ca fiind flacăra (foc în aer liber), primul material care s-a aprins fiind deșeuri nereutilizabile.

Imobilele afectate de incendiu se învecinează cu un imobil de pe strada Grănicerului din Rădăuți, locuință care se află în renovare.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că ieri, în jurul orelor amiezii, un bărbat s-a deplasat la imobilul respectiv, ocazie cu care a strâns mai multe deșeuri provenite de la lucrările de renovare, cărora le-a dat foc în curte, în imediata vecinătate a anexelor gospodărești ale imobilelor de pe strada Petre Liciu din Rădăuți. La un moment dat, bărbatul respectiv nu a mai reușit să controleze focul, care s-a propagat la anexele mai sus menționate.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.

 

 

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …