Monday , November 28 2022

Un hoţ proaspăt eliberat din închisoare a luat la rând automatele de cafea din centrul Sucevei

Un hoţ din Siminicea, eliberat de două luni din închisoare, a spart de când este liber trei automate de cafea din centrul Sucevei, fiind prins de fiecare dată. El a fost băgat în arest pentru 24 de orecatuse

La data de 20 decembrie 2017, în jurul orei 15.30, poliţiştii au fost anunţaţi că o persoană a furat mai mulţi bani dintr-un automat de cafea situat pe strada Curtea Domnească din municipiul Suceava. Patrula deplasată în zonă l-a depistat pe Constantin Ciobanu, de 37 de ani, din Siminicea. In preajmă se afla un automat de cafea ce prezenta urme de forţare, iar uşa din partea de jos a acestuia era deschisă. Bunurile găsite asupra lui Ciobanu Constantin au fost ridicate pe bază de dovadă şi predate Biroului de Investigaţii Criminale pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea cu exactitate a provenienţei acestora.

Totodată, la sediul Poliţiei municipiului Suceava au fost făcute verificări cu privire la Constantin Ciobanu, ocazie cu care a rezultat că acesta are măsura controlului judiciar ac­tivă începând cu data de 23 octombrie 2017. Biroul Investigaţii Criminale, sub coordo­na­rea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a dispus con­­tinuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, având în vedere starea de recidivă în care se află acesta.

Suspectul Constantin Ciobanu a fost re­ţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava, urmând ca în cursul zilei de ieri să fie prezentat reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.

In urmă cu două luni de zile a mai spart două automate de cafea din centrul Sucevei

La data de 22 octombrie 2017, pe la ora 08.10, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Suceava s-a sesizat din oficiu despre faptul că un individ a furat mai mulţi bani din două automate de cafea situate la parterul Casei de Cultură din Suceava. Hoţul a fost identificat în persoana lui Constantin Ciobanu, de 37 de ani, din comuna Siminicea, care în  jurul orei 08.00 a intrat în interiorul Casei de Cultură Suceava, uşile fiind deschise, a forţat uşile a două automate de cafea pe care le-a deschis şi din interior a furat suma de 135 de lei în bancnote de un leu, fiind surprins de către paznicul clă­dirii, care se afla în interior şi care a anunţat poliţia. Echipajul aflat la circa 300 de metri de locul faptei a intervenit imediat, reuşind interceptarea şi reţinerea bărbatului. In acest caz se fac cercetări faţă de Constantin Ciobanu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.

In urma activităţilor specifice desfăşurate de Biroul Investigaţii Criminale în colaborare cu Serviciul Criminalistic, faţă de Constantin Iulian Ciobanu, persoană recidivistă, recent eliberată din penitenciar, s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat.

Totodată, suspectul Constantin Iulian Cio­banu a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Re­ţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava. (Dănuţ ZUZEAC)

 

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …