Tuesday , January 31 2023

Un hoț de cabluri a fost arestat preventiv

Vasile Sabin Cuțitariu, de 24 de ani, din Şcheia, a fost arestat preventiv după ce a tăiat 80 de metri de cablu de telecomunicațiiarestat, politie, obiectiv

La data de 25 iulie 2018, în urma probelor administrate într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat asupra Telekom România Communications SA, în noaptea de 24 spre 25 iulie a.c., polițiștii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului Vasile Sabin Cuțitariu, de 24 de ani, din comuna Şcheia, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Suspectul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Suceava.

In urma investigațiilor făcute de anchetatori au fost depistați Ilie Robert Bozomală și Dumitru Gabi Oancea. Cei doi au fost audiați în calitate de martori, ocazie cu care nu au fost obținute date care să conducă la concluzia că aceștia ar fi participat la comiterea furtului.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii gradului de participare a celor doi la comiterea infracțiunii sus-menționate.

Inculpatul Vasile Sabin Cuțitariu a fost prezentat instanței de judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă. În urma deliberării, Judecătoria Suceava și-a însușit propunerea Parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

In noaptea de 24 spre 25 iulie 2018, la ora 00.10, prin 112 s-a anunțat faptul că pe strada Morii, în apropierea centrului comunei Mitocu Dragomirnei, se află un autoturism Volkswagen Golf, care este suspect. Polițiștii deplasați la fața locului au găsit mașina respectivă, iar în apropierea acesteia era Vasile Cuțitariu, de 24 de ani, din comuna Şcheia, care încerca să ruleze o bucată de cablu de telecomunicații, tăiat anterior din rețeaua Telekom Communications România. Acesta a fost imobilizat și încătușat. Cuțitariu a declarat că s-a deplasat de la domiciliu până în comuna Mitocu Dragomirnei cu mașina lui, condusă de un cunoscut pe nume Ionuț, din comuna Bălăceana. După ce au pătruns pe drumul comunal din fața morii, acesta l-a observat pe Gabriel Oancea, de 41 de ani, din comuna Şcheia, cu o căruță trasă de un cal, oprită în apropierea unui stâlp de curent electric de pe marginea drumului. Vasile Cuțitariu a înaintat cu vehiculul, iar după aproximativ 80 de metri l-a observat pe Ilie – Robert Bozomală, de 22 ani, tot din Şcheia, urcat pe un stâlp, tăind un cablu. La scurt timp, Oancea și Bozomală au plecat de la fața locului cu căruța, după care Cuțitariu s-a deplasat în zona respectivă, de unde a furat un cablu cu lungimea de 80 de metri, pe care l-a tras lângă autoturismul parcat, cu intenția de a-l sustrage, fiind surprins de organele de poliție.

Polițiștii au stabilit că din rețeaua Telekom Communications România, de pe strada Morii din comuna Mitocu Dragomirnei, au fost tăiați 80 de metri de cablu de telecomunicații. Mașina a fost indisponibilizată de polițiști.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”. (D.Z.)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …