Monday , January 30 2023

Un grup de patru tineri, dintre care doi minori, a talharit in miezul zilei o persoana care sufera de dizabilitati psihice

Luni `n jurul orei 14.45, Eugenia N. din municipiul Suceava a sesizat prin num\rul de urgen]\ 112 faptul c\ fiul s\u Leonardo N. de 42 ani din aceea[i localitate, care sufer\ de dizabilit\]i psihice, fiind încadrat cu gradul II de handicap, a fost deposedat prin for]\, de c\tre patru tineri, de suma de circa 260 lei, un pachet de ]ig\ri [i cheile de la apartament.
În urma cercet\rilor efectuate de poli]i[ti, suspec]ii au fost identifica]i ca fiind minorii B.I. de 14 ani, Marius Ciprian Bozoman de 17 ani, ambii din comuna {cheia, Andrei Z. de 19 ani [i Ghiorghi]\ V. de 18 ani, ultimii doi din comuna Dr\goie[ti, care au declarat c\ în baza unei în]elegeri spontane, dup\ ce l-au v\zut pe Leonardo N. [i au realizat c\ este bolnav psihic i-au cerut câte o ]igar\. Dup\ ce victima i-a servit cu ]ig\ri, Marius Ciprian Bozoman  [i cu Gheorghi]\ V. l-au imobilizat pe Leonardo N. ]inându-l de mâini, iar ceilal]i doi suspec]i l-au c\utat prin buzunare, de unde i-au luat suma de 260 lei, restul pachetului de ]ig\ri [i cheile de la apartament. În timpul cercet\rilor, a fost recuperat\ suma de 200 lei de la Marius Ciprian Bozoman [i restituit\ p\r]ii v\t\mate.
Cu ocazia cercet\rilor s-a mai stabilit c\ cei doi minori sunt suspec]i [i de comiterea unei tâlh\ri în seara de 12 noiembrie 2010, pe strada Leca Murariu, victim\ fiind Susana D. de 71 ani din Suceava, de la care prin folosirea violen]ei au luat o geant\ cu un telefon mobil [i sum\ de bani, telefonul fiind recuperat [i `napoiat victimei.
În baza cercet\rilor, s-a dispus începerea urm\ririi penale pentru comiterea infrac]iuni de tâlh\rie fa]\ de Marius Ciprian Bozoman, Andrei Z. [i Ghiorghi]\ V., fiind re]inu]i pe baz\ de ordonan]\ pentru 24 ore, ei fiind prezenta]i ieri Parchetului de pe l=ng\ Judec\toria Suceava, care a dispus arestarea preventiv\ pe o perioad\ de 19 zile pentru Marius Ciprian Bozoman [i de 29 zile pentru Andrei Z. [i Ghiorghi]\ V.
Fa]\ de B.I. s-a dispus efectuarea unei expertizei neuro-psihiatrice. Cercet\rile sunt continuate în vederea documentarii întregii activit\]i infrac]ionale a celor în cauz\, urmând s\ se dispun\ procedural. (Cezar P|UN)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …