Sunday , September 25 2022

Un grup de contrabandişti a fugit în Ucraina, abandonând microbuzul burduşit cu ţigări de peste un miliard de lei vechi

Autorităţile de frontieră din Ucraina au fost anunţate de cele române,pentru a-i prinde pe fugarii ce nu s-au oprit nici când au fost trase focuri de avertisment 
contrabandisti [800x600]


Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Rădăuţi au observat, vineri, în timpul exercitării misiunilor specifice, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane şi un microbuz a căror prezenta în zonă nu putea fi justificată. In momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat de persoanele în cauză, în vederea interceptării şi legitimării, acestea au abandonat microbuzul şi au fugit spre teritoriul statului vecin, ignorând somaţiile verbale.
De asemenea, persoanele în cauză nu s-au oprit nici când au fost trase două focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale şi s-au întors pe teritoriul ucrainean. In cel mai scurt timp au fost anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea reţinerii şi identificării persoanelor, precum şi a cercetării în comun a evenimentului.
De asemenea, în microbuzul abandonat, lucrătorii noştri au descoperit 12 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 12.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 120.000 de lei.
In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar microbuzul în valoare de 12.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor. (D. P.)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …