Monday , February 6 2023

Un ghișeu nou la Serviciul de Pașapoarte Suceava, plus reduceri mici de taxe

Vor putea fi eliberate astfel 80 de pașapoarte în plus zilnic u dotarea vine la pachet cu reduceri insignifiante de taxe la eliberarea de pașapoarte – un leu în minus pentru pașaportul simplu temporar, cu 3 lei mai puțin pentru eliberarea pașaportului simplu electronic și cu 2 lei economie la pașaportul simplu electronic cu valabilitate 3 ani, eliberat minorilor sub 12 ani 

pasaport

Prefectura Suceava a transmis la sfârșitul anului trecut un comunicat de presă prin care se arată că începând cu data de 01 ianuarie 2017 se modifică tarifele pentru eliberarea pașapoartelor.

Astfel, un pașaport simplu temporar va costa 218 lei în loc de 219 lei, cum s-a tarifat până la sfârșitul anului trecut. De asemenea, un pașaport simplu electronic, cu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani, va costa 280 lei, cu 3 lei mai puțin față de tariful perceput până pe 31 decembrie 2016, de 283 de lei. De asemenea, pașaportul simplu electronic, cu valabilitate 3 ani, eliberat minorilor sub 12 ani, va costa 256 lei. Taxa este cu 2 lei mai mică decât cea percepută până la sfârșitul anului trecut (258 lei), se precizează în comunicatul de presă al Prefecturii.

Instituția Prefectului Suceava a arătat în comunicatul de presă că «micșorarea tarifelor se datorează diminuării cotei de TVA de la 20% la 19%, prevăzută la art.291, alin.1, lit.b din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, ceea ce conduce la scăderea contravalorii blanchetei de pașaport ce intră în componența taxei de pașaport, aspect comunicat de C.N. ”Imprimeria Națională” S.A.»

Funcționarii de la Prefectură au informat în același context că începând cu 16.01.2016 va deveni funcțională a IV-a stație de preluat imagini și documente, astfel încât la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Elibe­rarea și Evidența Pașapoartelor Simple al Județului Suceava va fi posibilă preluarea unui plus de 80 de cereri. Aceasta din urmă este, cu certitudine, o veste bună pentru cei care doresc să obțină pașapoarte românești într-un timp cât mai scurt cu putință. (N.R.)

 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …

One comment

  1. care este calculul pretului de cost al uni pasaport care ajunge la 2800000 lai? cat poate costa formularul, completarea acestuia, eventuala poza? se vede treaba ca cei care lucreaza acolo or fi avand salarii de mii de lei -noi-, de se percep asemenea tarife. faceti socoteala: 100 pasapoarte pe zi x tariful per bucata.