Wednesday , February 8 2023

 Un fost tehnician dentar din Fălticeni, reclamat că se dă drept medic stomatolog într-un garaj

Pentru că o plombă este la jumătate de preț față de cabinetele dentiștilor din oraș, Ştefan Galan nu duce lipsă de pacienți. O sesizare a ajuns și la Colegiul Medicilor Dentiști, instituție care infirmă calitatea de medic al acestuia. DSP a deschis o anchetă

Vecinii de pe strada 1 Mai din municipiul Fălticeni reclamă faptul că un locator a făcut un cabinet stomatologic într-un garaj, chiar dacă nu are studii și nu figurează în evidențele Colegiului Medicilor Dentiști.

Se pare că, pretinsul medic, își alege pacienții din rândul pensionarilor cu venituri mici și lucrează la jumătate din valoarea prețurilor practicate de către medicii din oraș. ”E cunoscut prin Fălticeni, pentru că lucrează la negru și e mai ieftin decât un medic dentist. Vin zilnic câte cinci, șase. M-au întrebat și pe mine, ”unde stă domnul doctor”. Face de ani de zile lucrul acesta dar de mai bine de un an a început să se certe cu vecinii, să amenințe pe toată lumea”, a povestit un vecin, de-al presupusului medic stomatolog. Cei care i-au trecut pragul în calitate de pacienți, povestesc că ”dentistul” Galan Ştefan are o autorizație de funcționare cu care își ademenește ”victimele”. ”Susține că are dreptul să practice medicina și nu se teme de nimeni, nici măcar de autorități. Ba mai mult, în cabinet, printre ustensile, stau și două pisici. Am fost și am schimbat o plombă, după ce mi-a povetit socrul meu că și-a făcut un fel de lucrare. E mizeria de pe lume. Nu mai calc, dar sunt zeci de fălticeneni care merg”, a povestit un fost pacient al ”medicului” Galan.

Cazul a ajuns și la urechile conducerii Colegiului Medicilor Dentiști dar aceștia au transmis sesizările către Direcția de Sănătate Publică și către Poliție. ”A ajuns și la noi o sesizare legată de cabinetul stomatologic al medicului Ştefan Galan, dar vreau să precizez că acest nume nu apare în evidențele Colegiului Medicilor Dentiști. Am transmis mai departe, către organele abilitate, DSP și Poliție, pentru că noi nu avem dreptul legal să intrăm pe o proprietate privată. Noi doar am comunicat că nu este medic stomatolog”, a explicat medicul Gabriel Gospodaru, președintele Colegiului Medicilor Dentiști.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a deschis o anchetă în acest sens și umează să stabilească măsurile care se impun. (Cristina RUŞTI)

secretarasite

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …