Monday , October 3 2022

Un fost internat de la Liceul Alimentar ar putea deveni cămin studențesc

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus la vot în ședința Consiliului Local sucevean de joi, 31 martie. In prezent, în căminul respectiv locuiesc chiriași ai Primăriei, majoritatea cazuri sociale 

camine alimentar 3 [800x600]

Consilierii locali suceveni sunt chemați  joi să hotărască asupra propunerii de dare în administrare către Universitatea “Stefan cel Mare” a internatului din incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară – Grupul Scolar nr.3, de pe strada Dimitrie Cantemir, nr. 5.
Potrivit acestui proiect de hotărâre, urmează să se aprobe darea în administrare a respectivului bun imobil, cunoscut sub denumirea Internatul numărul 2. Se precizează în cadrul propunerii de hotărâre a Consiliului Local că dreptul de administrare se va constitui pentru Universitatea “Stefan cel Mare” începând cu data de 1.07.2016, timp de cinci ani.
Conform expunerii de motive, semnată de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a constatat că “în incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară – Grupul Scolar nr. 3 din Suceava, str. Dimitrie Cantemir nr.5, s-a identificat un internat proprietate publică a municipiului Suceava care în prezent nu este ocupat de elevi”.
Ion Lungu a arătat că, “în confomitate cu prevederile legislației privind administrația publică locală, consiliile locale și consiliile județene hotărăsc ca bunurile ce aparațin domeniului public sau privat, de interese local sau județean, după caz, să fie date în administrarea regiilor autonome și instituțiilor publice, să fie concesionate ori să fie închiriate”.
In aceste condiții, serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Suceava consideră oportună darea în administrare pe o perioadă de cinci ani, către Universitatea “Stefan cel Mare Suceava”, a internatului din incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava, în vederea asigurării unui spațiu de cazare adecvat, pentru studenți.
In prezent, în clădirea respectivă, care teoretic poate asigura 200 de locuri de cazare, locuiesc chiriași ai Primăriei Suceava, majoritatea dintre ei fiind cazuri sociale. (N.R.)

Vezi si

Ziua Holocaustului din România, marcată la Muzeul de Istorie Suceava prin expoziția foto-documentară ”NU PUTEM UITA…”

Ziua Holocaustului din România va fi marcată vineri, 7 octombrie 2022, ora 10, la Muzeul …

One comment

  1. Domnule primar,noi,o parte din acesti chiriasi suntem cu plata la zi. Noi suntem oameni cinstiti care muncim si ne vedem de problemele noastre. Nu v-am deranjat niciodata cu nimic;am fost multumiti de o camera de camin pe care ne-ati dat-o.Ne-am amenajat-o singuri creandu-ne conditii pentru un trai decent. Nu v-am batut la usa pentru alte facilitati sau nu cate alte apartamente. Ne-am multumit cu cat am primit! Aduceti-va aminte cand ati candidat pentru prima data pentru primar.. ne-ati vizitat si ne-ati felicitat pentru ce am facut..ati fost foarte uimit ca se poate trai frumos si intr-o camera de camin. Toate astea pentru ca ati avut nevoie de votul nostru,pe care l-ati si primit ulterior,atunci dar si in urmatorii ani. Spuneti-ne va rugam,v-au votat studentii atunci ? Vizitati-ne si acum,va rugam frumos. Nu ne puneti la un loc cu toti ce v-au creat probleme..Consider ca asa cum ne putem deplasa noi la vot la fiecare din alegeri,asa va puteti deplasa si dvs pana aici sa discutati si cu noi si sa vedeti clar cine este om gospodar si cine nu. Va multumesc