Tuesday , May 28 2024

Un fel de activist creștin din Burdujeni cere interzicerea Festivalului Bucovina Rock Castle

Ionel Butnariu, un bărbat din Suceava care de ani de zile se supără pe aproape orice manifestare organizată în oraș, considerând că știe el cel mai bine ce înseamnă valorile creștine, organizează azi un protest prin care va cere ca Festivalul Bucovina Rock Castle să fie interzis. Butnariu susține că formațiile rock invitate la festival promovează „satanismul” și nu ar trebui să fie primite în Cetatea de Scaun a Sucevei. In toamna anului trecut, Butnariu a formulat o sesizare către Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor în care a cerut reprezentanților instituției să interzică sărbătoarea de Halloween și să scoată de la raft toate produsele specifice acestei sărbători vândute în supermarketuri, Omul respectiv e dușman aprig la tot ce mișcă în afara ideilor sale, de ani de zile luptându-se cu reclamele de pe străzi, cu concertele din oraș sau cu orele de educație sexuală în școli

În această dimineață, începând cu ora 11.00, un grup de activiști „creștini” va protesta în fața Palatului Administrativ al Județului Suceava, cerând ca festivalul Bucovina Rock Castle, care urmează să aibă loc în perioada 24 – 26 august 2018, să fie interzis. Inițiatorii protestului susțin că acest eveniment „terorizează municipiul Suceava și localitățile limitrofe”.

butnariu ionel - Faceboo-min
Ionel Butnariu (Foto Facebook)

 În afara faptului că deranjează fonic, activiștii creștini susțin că o parte din trupele invitate la festival fac procesiuni satanice și nu se cuvine a fi primite în Cetatea de Scaun a Sucevei, „casa” voievodului Ştefan cel Mare și Sfânt.

 „Noi, în calitate de creștini, dorim ca Luni, 20 August 2018, sa fim prezenți la Şedința Consiliului Județean Suceava, deoarece și Legea Administrației Publice Locale ne permite acest lucru.

1. Dorim să-i transmitem în mod politicos d-lui Gh. Flutur și consilierilor județeni să nu mai dea sponsorizări din bani publici pt Concertul Rock «Bucovina Rock Castle», prin ONG-urile infiltrate la Centrul Cultural Bucovina și de la Muzeul Bucovina de Istorie Suceava, deoarece în Statutul Centrului Cultural Bucovina scrie negru pe alb că TREBUIE să promoveze: valorile spirituale, culturale și tradiționale românești – bucovinene.

2. Muzica rock nu face parte din valorile spirituale-culturale și tradiționale românești.

3. Nu dorim desfășurarea Concertului Rock «Bucovina Rock Castle» la Cetatea de Scaun, pt că întinează memoria marelui voievod și întregitor de țară Ştefan Cel Mare.

4. Cerem anularea Concertului Rock la Cetate, pt că în anul 2016 o trupă suedeză a făcut și procesiuni satanice folosind chiar și sânge.

5. Organizatorii nu respectă ora închiderii Concertului la ora 23, asa cum scrie și în Legea 61/1991, terorizând Municipiul Suceava și localitățile limitrofe cu zgomotul concertului lor rockerist până la ora 2-4 dimineață. Stop nesimțirii și deranjului fonic la aceste ore târzii din noapte.

5. Este trădare națională și jignire totală să pui pe afișul Concertului Rock ”Bucovina Castle 2018” sigla cu Anul Centenar, având în vedere că muzica rock nu are nici o legătură cu Unirea Principatelor Române din anul 1918, inclusiv Unirea Bucovinei cu Țara mamă.

6. Nu au decât organizatorii acestui concert Rock să-și caute altă locație, departe de Municipiul Suceava, unde vor avea voie să țipe și să urle până vor răguși.

7. Cerem de la dl. Gh. Flutur și de la Consilierii Județeni Suceveni ca Luni, 20 August 2018, în plenul Şedinței CJS să anuleze desfășurarea Concertului «Bucovina Rock Castle» între 24-26 August 2018 din pricina motivelor foarte serioase și logice menționate mai sus.

8. A fi creștin nu înseamnă să fii prostuț, neinformat, lăsând pe toți obraznicii să facă cuib și pe capul tău. Şi Mântuitorul Hristos a dat afară din Templu pe cei care au transformat Templul într-o casă de schimb valutar.

STOP, ajunge cu concertele rock in Municipiul Suceava până la 2-4 dimineața (de studiat Legea 61/1991 – «între orele 22-08 deranjul fonic este strict interzis.»)” se spune, printre altele, în „manifestul” anti Bucovina Rock-Castle lansat zilele trecute de Ionel Butnariu.

Acesta este individul care, în toamna anului trecut, a formulat o sesizare către Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor în care a cerut reprezentanților instituției să interzică sărbătoarea de Halloween și să scoată de la raft toate produsele specifice acestei sărbători vândute în supermarketuri.

Butnariu duce de ani de zile „lupte grele” cu tot ce nu-i convine prin oraș. A scris nenumărate petiții împotriva reclamelor și posterele de prin târg și, ajuns în fruntea unui Comitet de părinți de la o școală din Burdujeni, a bombardat Inspectoratul Şcolar și alte instituții din județ și din țară cu reclamații împotriva introducerii orelor de educație sexu­ală.

Festivalul Bucovina Rock Castle se va desfășura, în perioada 24 – 26 august 2018, în șanțul de apărare al Cetății de Scaun a Sucevei. Printre invitați se numără formațiile: Primordial (Irlanda), 1000mods (Grecia), De Staat (Olanda), Jinjer (Ucraina), DorDeDuh, Luna Amară, Dirty Shirt, Robin and The Backstabbers, Gray Matters, 9 Ani Lumină, Toy Machines și RoadKillSoda. (D.Z.)

Vezi si

Municipiul Suceava, conectat la Sistemul Informatic pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă

Cinci municipii reședință de județ au fost conectate la Sistemul Informatic pentru Emiterea Actelor de …