Sunday , February 5 2023

Un fake-news, cu o mașină a poliției care nu ar avea poliță RCA

Urmare a informațiilor apărute în mediul on-line, cu privire la faptul că o autospecială neiscripționată, dotată cu aparat radar, aparținând structurilor de poliție rutieră nu ar deține poliță de asigurare pentru răspundere civilă auto, Compartimentul de relații publice din cadrul IPJ Suceava a anunțat, ieri, că toate autospecialele de poliție, inscripționate și neinscripționate, dețin polițe de asigurare civilă auto valabile, contractate cu societăți de profil acreditate.

Cu siguranță e așa cum spune Poliția, iar ceea ce nu au știut “justițiarii” de facebook este faptul că polițele de asigurare sunt emise, conform procedurilor legale, prin raportare la numărul de identificare al autovehiculului și la seria CIV.

Mașina aia pe care au verificat-o luptătorii cu praful dintre taste e destul de veche și cunoscută printre șoferi, chiar dacă i-a fost schimbată culoarea, și, probabil, cavalerii dreptății pitiți în anonimat au încercat astfel să arate că sunt ei mai isteți ca radarul. Gafa (sau răutatea) în sine este la fel de banală ca orice comentariu stupid de pe facebook, dar are la bază aceeași veche problemă a utilizării de către poliție a radarelor instalate pe mașini neinscripționate. O fi legal, dar nu practica face decât să lipească și mai vârtos eticheta de “pândaci” pe băieții de la rutieră, cărora li se tot explică, chiar și pe facebook, că principalele lor misiuni sunt cele de prevenire și supraveghere, iar astea, culmea, se realizează prin patrulare intensă și vizibilă, nu în anonimat, din tufiș. (O.S.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …