Friday , June 14 2024

Un faimos baschetbalist ucrainean, prins la granița cu România în timp ce fugea de încorporare

Zilele trecute, la Cernăuți, a fost prins de forțele de ordine un celebru jucător de baschet din Ucraina în timp ce încerca să treacă fraudulos peste graniță. Mai multe publicații cernăuțene, dar și din restul Ucrainei, inclusiv de la Kiev (unele citându-l pe fostul președinte al federației de baschet de la Kiev, acualmente militar, Max Sergeev) au relatat despre o întâmplare bizară în care fundașul Vadim Zaplotnițchi (26 de ani) a fost reținut în timp ce încerca să treacă ilegal granița Ucrainei. În aprilie a.c., Vadim Zaplotnițchi a fost recunoscut drept cel mai bun jucător defensiv al sezonului 2023/24 Favbet Super League.

Potrivit mediei ucrainene care îl citează pe Max Sergeev, jucătorul a fost reținut, predat și apoi transferat la centrul de antrenament al Forțelor Aeropurtate de Asalt din Ucraina. „Tocmai am aflat că unul dintre jucătorii lui Kiev-Basket, care se deplasează prin munți spre o țară învecinată, a fost reținut de polițistul de frontieră. Apoi a făcut cunoştinţă cu Centrul de Recrutare şi a fost transferat la centrul de antrenament. Deci, ce concluzii se pot trage: Dacă tu, un sportiv profesionist, nu ai putut face față grănicerilor, chiar merită să-ți întărești forța fizică în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei”, a scris Sergeev pe Facebook. Ulterior, o publicație sportivă din Ucraina a aflat că este vorba despre Vadim Zaplotnițchi, cel care a avut o contribuție decisivă la câștigarea de către „Kiev-Basket” a medaliei de bronz.

Fapta acestuia a fost făcută publică în media ucraineană însă cu două zile înainte de intrarea în vigoare (pe 18 mai) a noilor prevederi mai stricte referitoare la încorporare, însă ulterior s-a aflat că baschetbalistul de la „Kiev-Basket” a fost reținut pe 12 mai. Majoritatea surselor media ucrainene relatează că asta s-a petrecuit în timpul unei tentative de trecere ilegală a graniței iar Vadim Zaplotnițchi era parte a unui grup de oameni care ajunseseră în regiunea Cernăuți și încercau să treacă fraudulos frontiera. În unele medii ucrainene s-a vehiculat că Vadim Zaplotnițchi nu a fost singurul jucător de la Kiev-Basket care ar fi încercat să treacă fraudulos granița, dar numele celuilalt nu a fost dezvăluit și cu privire la această informație ar fi câteva dubii. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, depistat conducând prin Suceava o motocicletă cu numere false

Joi seara, la orele 22.50, polițiștii au oprit pe bd. 1 Mai din munnicipiul Suceava …

error: