Thursday , February 9 2023

Un executor judecătoresc a pus sub sechestru sediul CAS Suceava

Activitatea instituției nu este afectată de acest demers, după cum a explicat Cristi Bleorțu, directorul general al CAS Suceava. O factură restantă către acest executor judecătoresc ar trebui achitată până la finele anului, fiind emisă în luna iunie, iar termenul de plată este de șase luni.

Joi dimineață, sediul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava a fost pus sub sechestru pentru neplata unor datorii neachitate către executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu. Cu toate acestea, activitatea instituției nu este afectată în vreun fel, iar în ceea ce privește plata restantă, banii au fost alocați de către CNAS.

Se pare că factura reclamată de Câmpulungeanu are termen de plată șase luni, instituția CAS nedepășind încă termenul legal, conform lui Cristi Bleorțu, directorul general al CAS Suceava .

”În cursul zilei de astăzi, 18 noiembrie a.c., la sediul CAS Suceava s-a prezentat un executor judecătoresc însoțit de o echipă de jandarmi și de reprezentanți ai presei locale pentru a înștiința conducerea asupra intenției de a pune sechestru pe bunurile mobile și imobile ale instituției noastre. Precizăm că instituția noastră este în litigiu cu acest executor judecătoresc, în sensul că a fost formulată o contestație la executare, soluționată în luna iunie a.c, în prima instanță, în favoarea executorului. Sentința este executorie, instituția noastră fiind obligată să achite suma datorată executorului judecătoresc. Având în vedere procedura de alocare a fondurilor cu această destinație, legislația în vigoare prevede un termen de șase luni pentru a putea face demersurile necesare îndeplinirii obligației de plată. În această perioadă au existat permanent discuții între conducerea CAS și executorul judecătoresc prin care i-am adus la cunoștința acestuia că plata va fi efectuată în termenul legal. Bugetul necesar efectuării acestei plăți a fost alocat de CNAS și vom achita suma datorată în cel mai scurt timp. Precizăm că activitatea instituției noastre nu a fost afectată în nici un fel și în acest moment nu este instituit sechestru asupra bunurilor CAS.

Considerăm că acțiunea din acestă dimineață a fost un abuz din partea executorului judecătoresc, deoarece termenul convenit cu conducătorul instituției pentru efectuarea plății nu a fost depășit, fiind astfel, inutil, prejudiciată imaginea instituției”, a declarat Cristi Bleorțu, directorul general al CAS Suceava.

Conform Agerpres, în cauză este vorba despre o sumă de bani ce reprezintă cheltuielile de executare pentru recuperarea unor drepturi câştigate în instanţă de un număr de 74 de angajaţi ai instituţiei. Salariaţii au acţionat instituţia în judecată pentru a recupera o serie de drepturi care nu le-au fost achitate, în valoare totală de circa 1,6 milioane de lei, conform unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive. Angajaţii şi-au primit între timp, eşalonat, drepturile câştigate în instanţă. 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …