Wednesday , October 5 2022

Un escroc care opera prin metoda „accidentul”, prins în flagrant de poliţişti

  Adrian Ursu, de 34 de ani, din Adâncata, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru înşelăciune. Individul a fost prins în flagrant în timp ce primea 3.000 de euro de la o femeie, căreia i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de aceşti bani pentru a scăpa de răspunderea penală

politie


Poliţiştii suceveni au reuşit să probeze activitatea infracţională a unei persoane bănuite de comiterea unor fapte de înşelăciune prin metoda „accidentul” pe raza judeţului Suceava, un bărbat în vârstă de 34 de ani fiind arestat pentru 30 de zile. In data de 7 octombrie 2014, la ora 12.00, o femeie de 53 de ani, din municipiul Fălticeni, a reclamat prin 112 faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”. Imediat poliţiştii au dispus măsuri specifice, ţinând totodată în mod permanent legătura cu victima. Aceasta a precizat că în dimineaţa zilei de 7 octombrie a.c., la ora 09.00, a fost contactată telefonic de către un bărbat care i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier cu victime cerând suma de 3.000 de euro pentru despăgubirea victimelor. Fălticeneanca a mai arătat că a dat unui individ suma de 4.700 de lei şi că urmează să dea diferenţa până la 3.000 de euro.
La nivelul Poliţiei municipiului Fălticeni s-a constituit o echipă operativă, în vederea realizării flagrantului. Pentru aceasta s-a menţinut legătura telefonică cu persoana vătămată, care a prezentat semnalmentele persoanei căreia i-a dat banii. Au fost dispuse măsuri de monitorizare a zonei de întâlnire şi de blocare a traseelor care fac accesul către aceasta, peste 25 de poliţişti în ţinută civilă participând la realizarea flagrantului. Fălticeneanca a mers în parcul „Prefecturii” din municipiul Fălticeni, unde s-a întâlnit cu un bărbat care corespundea semnalmentelor indicate. Imediat, poliţiştii au intervenit, individul fiind dus în sediul subunităţii, unde a fost identificat ca fiind Adrian Ursu, de 34 de ani, din comuna Adâncata.
Cu ocazia verificărilor făcute de poliţişti a reieşit că în dimineaţa zilei de 7 octombrie 2014, femeia a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier cu victime, cărora trebuie să le dea suma de 3.000 de euro pentru a nu depune plângere la Poliţie, bani pe care urmează să-i dea unui avocat. La scurt timp după convorbirea telefonică, la locuinţa fălticenencei a venit Adrian Ursu, care a primit suma de 1.700 de lei, iar cei doi s-au înţeles să se întâlnească în parc, pentru plata diferenţei de bani. Conform înţelegerii, femeia a mers la locul de întâlnire şi i-a dat lui Adrian Ursu suma de 4.000 de lei. S-au despărţit cu înţelegerea de a se reîntâlni pentru achitarea diferenţei de bani, până la concurenţa sumei de 3.000 de euro. In drum spre casă, partea vătămată şi-a dat seama că ceva nu este în regulă, astfel că şi-a sunat fiul. In urma discuţiilor cu acesta, după ce s-a convins de fapt că a fost înşelată, a sunat la 112, cerând să se facă cercetări.
In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii de către Adrian Ursu a infracţiunii de înşelăciune. Astfel, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Suceava. In data de 8 octombrie 2014, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, individul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă. Individul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, propunere însuşită, fiind emis mandatul de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, Ursu fiind reintrodus în arestul IPJ Suceava. Valoarea prejudiciului creat este de circa 5.700 de lei, acesta fiind recuperat integral şi restituit părţii vătămate. Totodată, poliţiştii continuă cercetările pentru a descoperi dacă nu cumva Adrian Ursu a mai făcut şi alte victime. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …