Thursday , December 1 2022

Un escroc care opera prin metoda „accidentul” a fost condamnat la 10 luni de închisoare

 Adrian Ursu, de 34 de ani, din Adâncata, a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la 10 luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune. Acesta este acuzat că se ocupa de înşelăciuni prin metoda accidentului, reuşind să fie prins după un flagrant pus la cale de 25 de poliţişti
arestat [1600x1200]


Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpatul Adrian Ursu, de 34 de ani, din comuna Adâncata, împotriva sentinţei penale din data de 26 ianuarie 2015, pronunţată de Judecătoria Fălticeni. Astfel, magistraţii suceveni l-au condamnat defintiv pe Adrian Ursu la 10 luni de închisoare în loc de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.
Amintim că în data de 7 octombrie 2014, la ora 12.00, o femeie de 53 de ani, din municipiul Fălticeni, a reclamat prin 112 faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”. Imediat poliţiştii au dispus măsuri specifice, ţinând totodată în mod permanent legătura cu victima. Aceasta a precizat că în dimineaţa zilei de 7 octombrie 2014, la ora 09.00, a fost contactată telefonic de către un bărbat care i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier cu victime cerând suma de 3.000 de euro pentru despăgubirea victimelor. Fălticeneanca a mai arătat că a dat unui alt individ suma de 4.700 de lei şi că urmează să dea diferenţa până la 3.000 de euro.
La nivelul Poliţiei municipiului Fălticeni s-a constituit o echipă operativă, în vederea realizării flagrantului. Pentru aceasta s-a menţinut legătura telefonică cu persoana vătămată, care a prezentat semnalmentele persoanei căreia i-a dat banii. Au fost dispuse măsuri de monitorizare a zonei de întâlnire şi de blocare a traseelor care fac accesul către aceasta, peste 25 de poliţişti în ţinută civilă participând la realizarea flagrantului. Fălticeneanca a mers în parcul „Prefecturii” din municipiul Fălticeni, unde s-a întâlnit cu un bărbat care corespundea semnalmentelor indicate. Imediat, poliţiştii au intervenit, individul fiind dus în sediul subunităţii, unde a fost identificat ca fiind Adrian Ursu, de 34 de ani, din comuna Adâncata.
Cu ocazia verificărilor făcute de poliţişti a reieşit că în dimineaţa zilei de 7 octombrie 2014, femeia a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier cu victime, cărora trebuie să le dea suma de 3.000 de euro pentru a nu depune plângere la Poliţie, bani pe care urmează să-i dea unui avocat. La scurt timp după convorbirea telefonică, la locuinţa fălticenencei a venit Adrian Ursu, care a primit suma de 1.700 de lei, iar cei doi s-au înţeles să se întâlnească în parc, pentru plata diferenţei de bani. Conform înţelegerii, femeia a mers la locul de întâlnire şi i-a dat lui Adrian Ursu suma de 4.000 de lei. S-au despărţit cu înţelegerea de a se reîntâlni pentru achitarea diferenţei de bani, până la concurenţa sumei de 3.000 de euro. In drum spre casă, partea vătămată şi-a dat seama că ceva nu este în regulă, astfel că şi-a sunat fiul. In urma discuţiilor cu acesta, după ce s-a convins de fapt că a fost înşelată, a sunat la 112, cerând să se facă cercetări.
In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii de către Adrian Ursu a infracţiunii de înşelăciune. Astfel, acesta a fost reţinut, iar ulterior arestat preventive pentru înşelăciune. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Un bătrân de 77 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a traversat printr-un loc nepermis

Se pare că pietonul era în stare avansată de ebrietate și nu s-a asigurat când …